Šachovnice krémová
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus upečene o den dříve, necháme proležet a druhý den dort prořízneme na 2x. Do spodní vrstvy dáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a poklademe ovocem. Já dala…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 774 kJ / 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 2,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,00 g |
– cukry | 87,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Korpus upečene o den dříve, necháme proležet a druhý den dort prořízneme na 2x. Do spodní vrstvy dáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a poklademe ovocem. Já dala…
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. dinosaura rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky. Přiložíme vršek…
Bábovku podélně rozkrojím na tři díly, které promažu obarveným máslovým krémem. Doprostřed vložím nahou panenku a navrším krém na vrch bábovky, aby splynula s panenkou.…
U obou korpusů je postup stejný - Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
postupy jsou v mém předešlém dortu http://www.toprecepty.cz/recept/20743-dort-potazeny-varnou/
Postup Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Ale nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme…
Těsto : Smícháme vejce, vodu, cukr a ušleháme do pěny cca 7 minut, v další misce smícháme mouku a prášek do pečiva a vše spojíme dohromady. Dortovou formu vymažeme…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…
2 bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme dva žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. …
Dnes je to již retro zákusek, ale dříve býval klasikou v každé cukrárně. Piškotové bufflery obmazané a spojené čokoládovým krémem a potažené sladkým marcipánem, býval…
Dort jsem dělala dceři k šestým narozeninám. Jsem amatér a je to můj první pokus o potahovaný dort, takže jsem se inspirovala na těchto stránkách http://ukocurka…
zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm. obr.2 -…
Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku. Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních.…
Upečené korpusy necháme vychladnout, prokrojíme, pomažeme marmeládou a krémem a poklademe ovoce. Vrchní díly opět přiklopíme a vše obmažeme zbytkem krému. Necháme v…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mletými ořechy nebo kakaem a vodu. Nalijeme a…
Korpus promažeme marmeládou a krémem a proložíme ovocem. Obmažeme i boky a vrch dortu a dáme dobře ztuhnout. Pak již zdobíme podle vlastní fantazie.
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Upéct korpus asi 2cm vysoký. Něco jako na roládu. Po vychladnutí vykrajovátkem na linecké cukroví, kolečko průměr 4cm, vykrájíme z celého korpusu malá kolečka. Ty…
Postup na tvoření růžiček jsem odkoukala na youtube. Odkaz jsem dala do poznámek. Jen nemám tak veliké vykrajovátko, tak jsem si vystříhla květinu z kartonu, okolo…
Překvapte své blízké o nadcházejících svátcích jara potahovaným dortem promazaný jahodovou marmeládou a sladkým krémem. Nazdobit ho můžete různými typickými…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17