Hovězí cikánská pečeně (z pomalého hrnce)
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se pak bude maso špikovat).Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve nakrájíme slaninu na hranolky a vložíme ji na půl hodiny do mrazáku (lépe se pak bude maso špikovat).Do masa tenkým dlouhým nožem prořízneme ve směru vláken…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…
Postup přípravy je tak nějak už obligátní a dobře určitě uděláte, když si na vaření vyhradíte více času. Ne snad, že by vyžadoval tolik aktivní činnosti, ale hovězí…
Plátky masa lehce naklepeme a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a maso z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme stranou a na pánvi osmažíme dozlatova cibuli. …
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým…
Slaninu nakrájíme na kostičky. Dáme na pánev a důkladně vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Vše přendáme do kastrolu a zatím necháme…
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit…
Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno, maso naklepeme, z obou stran okořeníme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme šalotku, přidáme maso, z obou stran opečeme, podlijeme…
Do masa uděláme dlouhým ostrým nožem díry, naplníme je párky, maso osolíme a opepříme. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriku a po chvilce zalijeme vodou. Vložíme maso…
Nejprve cibuli rozpůlíme, sloupneme a dáme do misky se studenou vodou, aby při krájení neslzely oči. . Nakrájíme očištěné maso na plátky přes vlákno, poté na nudličky a…
Ze špalíku masa uděláme čtyři plátky, které paličkou naklepeme a upravíme do potřebného tvaru.Ze dvou vajíček a jedné jemně nakrájené cibule na trošce sádla uděláme v…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. …
Nejprve nakrájíme slaninu na dlouhé pásky a prošpikujeme hovězí maso. Maso osolíme a opepříme ze všech stran. Do pekáče dáme 2 lžíce sádla, maso ze všech stran opečeme…
Maso připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje, přidáme…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem a poprášíme moukou.Opečeme z obou stran na oleji a naskládáme do pekáče, ve kterém jsme osmahli dorůžova hrubě…
Maso nakrájíme na plátky a z nich nakrájíme přes vlákno nudličky. Nudličky obalíme ve škrobu, prudce je smažíme cca 2 minuty v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji. Ve…
Maso nakrájejte na 2 – 3 mm vysoké, 10 – 15 mm široké a 50 – 70 mm dlouhé plátky.Zbylé ingredience smíchejte dohromady, v takto vzniklé marinádě důkladně promasírujte…
Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.Maso nakrájíme…
Hovězí zadní nakrájíme na 2 cm silné plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji nebo sádle do hněda.Mezitím nakrájíme na půlměsíčky mrkev a petržel,…
Zelí opláchneme studenou vodou a dáme okapat, pak ho překrajíme.Plátky hovězího masa naklepeme. Osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a na ně dáme zelí. Stočíme do…
Zeleninu si nakrájíme na kousky, maso na plátky, nebo větší kousky, které osolíme a opepříme. Zahřejeme si olej, po částech dáváme maso prudce opéct a pak ho vypneme. Na…
Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme ( já předvářím v papiňáku). Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova.…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25