Hovězí závitky se zelím
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 549 kJ / 1 565 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,60 g |
Tuky | 156,50 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 132 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,85 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 10. 2023 08:05
21. 11. 2011 21:08
Moc hezky připravené závitky+11Také máme rádi maso naplněné dobrým zelíčkem
21. 11. 2011 20:38
21. 11. 2011 17:20
Někde v nějakém odborném časopisu jsem četla, že pravý španělský ptáček byl plněný zelím. V Čechách se dělá plněný, tak jak ho známe (slanina, okurek, vejce) a mylně se nazývá „Španělský ptáček“. Článek nemůžu najít, abych citovala doslovně.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
Tohle není "Záhorácký závitek", ten se dělá z vepřového masa a převážně z bůčku.
21. 11. 2011 16:26
Dávám bodíka, mám ráda záhorácký závitek /z vepřového / , mívali jsem ho v práci, když jsme kupovali na obědy mražená jídla a byl můj neoblíbenější spolu s vynikajícím španělským ptáčkem a roštěnou. Chutnal skvěle s bramborovým knedlíkem, já ráda i rýži. Velice se mi líbí nápad se zelím přímo do omáčky Určitě vyzkouším.
21. 11. 2011 14:04
Jinak sešit s recepty a žákovským perem mám taky, jen to nějak vybledlo (né věkem, určitě nekvalitním inkoustem )
Ale fakt je zajímavý, že inkoustové recepty, který mám po babce, tchýňce a mamce je daleko zřetelnější než ten můj....
21. 11. 2011 13:54
cathleen:Já jsem v něm měla založeny vystříhlé recepty a teď se mi celý rozpadá
21. 11. 2011 13:32
Bahula: já odevšad...syn, když byl malý, tomuhle sešitu říkal "baštová knížka" (je tlustý jako kniha - ten sešit myslím ).
21. 11. 2011 13:26
cathleen:Taky mám takový sešit, ráda a dlouho jsem psala plnicím perem ještě na gymplu, všichni psali propiskou a já stále doplňovala ingoust Sešit mám ochytaný, mám v něm hlavně recepty po babičce na pečení
21. 11. 2011 13:19
Bahula: určitě vyzkouším! Nevím, odkud "datle" mám, mám je napsané ve svém sešitě už hromadu let, ještě plnícím perem
21. 11. 2011 13:12
cathleen: Zkus s knedlíkem a zelím do šťávy je to výborné Mamka tento recept asi před 40 lety donesla z práce. Nějaký kuchař to uvařil v závodní jídelně a recept patřil, k nejoblíbenějším jídlům. U nás se ujal, nejdříve ho vařila mamka a teď já
21. 11. 2011 12:31
říkala jsem si, že je mi to povědomé...http://www.toprecepty.cz/recept/3287-ruske-datle/ - ty máš navíc zelí i ve šťávě.
20. 11. 2011 20:17
JOOO taky dělám z libovějšího bůčku mňam
20. 11. 2011 17:57
Pěkný recept, no fakt bych si pochutnala
20. 11. 2011 17:50
rebeka:Zelí dusím nejdříve s masem, pak maso vyndám a šťávu dodělám. Recept se v rodině ujal a vaříme asi už 40 let. Někdy dělám i z vepřové kýty, nebo dávám zelí ve sladkokyselém nálevu, ale nejlepší varianta je jak jsem uvedla. Výborné jsou na druhý den, ale to málokdy zbudou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
plysovykozisek uvařila před 4 minutami
Srnčí guláš od hajného ze „Šlajfu“
Yvajs uvařil před 49 minutami
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 3 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 7 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 17 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 17 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 18 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby měly domácí houskové knedlíky pěkný povrch a nepraskaly. Stačí použít jednoduchou radu
Mladý hrášek si snadno vypěstujete na zahradě. Děti z něho budou nadšené
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
Další recepty
Tématické fráze: hovězí závitky se zelim hovězí závitek se zelím hovězí se zelím hovězí závitky plněné zelím hovězí záhorácký závitek španělský ptáček se zelím hovězí závitky ptáčky se zelím ptáček plněný zelím hovězí závitek plněný zelím ptáček se zelím ptáčky plněné zelím hovezí pečeně se zelím hovězí maso se zelím hovězí plněné zelím záhorácký závitek z hovězího masa závitky z hovězího masa hovězí zavitek hovězí závitky se zelím a slaninou hovězí ptáčky se zelím
Suroviny: hovězí zadní, slanina anglická, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín drcený, česnek, cibule, sádlo, mouka hladká, vývar hovězí
Hovězí závitky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJDV
21 názorů