Jahody podle starého receptáře
Recept ještě nebyl hodnocenLety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice…
Receptů na kefírové moučníky jsou desítky, jedno je ale všechny spojuje - díky kefíru jsou příjemně vláčné a nedrobí se. Doplnit je můžeme ovocem podle vlastní chuti a…
Vajíčko promícháme s cukrem, přidáme olej, zamícháme. Přisypeme prosátou mouka s kypřícím praškem. Na konec přidáme šlehačku. Můžeme ještě přidat trochu mléka, aby…
Snad nejjednodušší těsto na ovocné knedlíky skládající se z tvarohu, dětské krupičky a špetky soli. Navíc je i rychle připravené. Knedlíky plněné jahodami nebo jiným…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Mouku dáme do mísy, uděláme důlek a zaděláme kvásek tak, že dáme špetku soli, cukru, dále kvasnice a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout. Pak přidáme…
Pokud nevíte, jaký moučník upéct pro návštěvu ke kávě, pak vyzkoušejte připravit kynutou buchtu s jahody a rebarborou, posypanou křupavou drobenkou navrchu. Její…
Galette je původem francouzská křupavá palačinka plněná slanou směsí. V tomto receptu však najdeme její sladkou variantu. Křehké těsto doplní tvarohová náplň, kterou…
Úžasné spojení je kombinace lahůdkového chřestu, voňavých sladkých jahod a smetanově jemné mozarelly. Musíte jen vychytat dobu, kdy jsou všechny suroviny v nejlepší…
Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, žlutky ušleháme s vodou a olejem do pěny a začneme přidávat mouku a bílky, opatrně vše spojíme, těsto nalijeme do vymazané koláčové…
Lehoučký piškot, svěží zakysaná smetana a čerstvé ovoce - to je výborná kombinace, které nikdo neodolá. Tento vynikající moučník se nejčastěji připravuje v létě, kdy je…
Nevíte co s přebytky letní sklizně nebo ořechů? Zavařte je a i v zimě si tak můžete vychutnat chuť letního ovoce či zeleniny. Tento velice podrobný návod na zavařování v…
Osvěžující moučník z křehkého těsta s pudinkovou náplní a jahodami je korunován čirým dortovým želé. Porce tohoto jahodového moučníku pak vypadají jako klínky letního…
Jednoduchou jahodovou zmrzlinu s tvarohem a smetanou zvládneme doma připravit i bez zmrzlinovače. Všechny suroviny rozmixujeme, zašleháme smetanu, a podle momentální…
Meruňky vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky či plátky. Dáme do rendlíku, přidáme jahody, podlijeme troškou vody, zasypeme krystalem a podusíme do změknutí meruněk(3-5…
Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť,…
Rebarboru očistíme a spolu s jahodami nakrájíme na menší kousky. Smícháme s cukrem a pudinkem.Troubu předehřejeme na 190 stupňů.Ingredience na korpus smícháme rukou do…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně, díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
Upečte si s dětmi bublaninu. Budete potřebovat jen deset minut, abyste do trouby vložili plech s těstem. Moučník plný ovoce z litého těsta připravíte za pomoci hrnku,…
Z listového těsta nakrájíme čtverce - obdélníky, které upečeme v troubě. Doprostřed čtverců uděláme důlek, do kterého dáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou a cukrem…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Koláč plný ovoce. Snadný, dobrý a bez kynutí. Sladké nakrájené řezy, sypané máslovou drobenkou, budou ozdobou nejen nedělního stolu. Uděláte radost nejen rodině, ale i…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s kypř. práškem.Vlijeme na vymazaný vyšší plech a upečeme.Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z…
Vločky zalijeme vodou a důkladně promícháme, aby se do všech vloček voda nasákla. Přimícháme jogurt a med/protein a necháme cca 20 minut odstát. Poté dáme těsto do formy…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Bramboráky v Česku: Odkud pochází cmunda a kde si pochutnáte na vošouchu?
Holka u plotny radí: Jak na vídeňské vanilkové rohlíčky? Jednodušší tvarování usnadní práci, pomeranč těsto krásně provoní
Jak na hubnutí žen po padesátce? Vynechte sladké nápoje a omezte přílohy, říká odborník na stravování Libor Mattuš