Daňčí ragú
Recept ještě nebyl hodnocenPojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 11,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou. Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní…
Lehce štiplavý česnek společně se sladkou chutí brusinek jde až překvapivě dohromady. Výtečná pomazánka se hodí nejen na chlebíčky, ale také na jednohubky, které můžete…
Z bílků a vody ušleháme velmi tuhý sníh, pomalu přisypeme cukr, vanilkový cukr a přimícháme rozšlehané žloutky. Přisypeme směs mouky, škrobu a prášku do pečiva a…
Očištěný celer a jablko najemno nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou, aby salát nezhnědl, vmícháme brusinky a podle chuti dosladíme. Necháme alespoň půl hodiny…
Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme…
Rozválíme listové těsto na plát, který rozdělíme na 4 stejnoměrné čtverce tak velké, aby se na něj vešel Hermelín a daly se protilehlé rohy k sobě přimáčknout.Hermelín…
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Na pánvi (grilovací nebo jiné :-) ) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme…
Droždí třeme s cukrem, dokud nevznikne řídká kašička. Přidáme k ní nadrobno nakrájenou řepu, brusinky, kmín, sůl, vodu a přidáme prosátou mouku.V robotu dobře těsto…
Brusinky, víno a šťávu z jednoho pomeranče promícháme a uvedeme k varu, zahustíme Solamylem, rozmíchaným v menším množství vody a dochutíme špetkou skořice a špetkou…
TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek (dala jsem i zbytek…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalejeme vodou. Lehne promícháme a do směsi naložíme maso. Necháme 24 hodin…
Mascarpone premiešame s chrenom. Jemne osolíme a okoreníme.Nakoniec opatrne vmiešame ocedené brusnice.
Nejdříve si uvaříme puding podle návodu. Listové těsto rozválíme na vále posypaným moukou na dva obdélníkové pláty. První plát přeneseme na plech vyložený papírem na…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, které osolíme asi o polovinu méně, než jsme běžně zvyklí. Přidáme pastu Vegemite, olej a pepř a důkladně prohněteme. Necháme…
Nejprve si v misce smícháme majonézu, jogurt a brusinky. Poté přidáme najemno nastrouhaný sýr s prolisovaným česnekem a promícháme. Hotovou pomazánku mažeme na…
Hermelín podélně rozřízneme a vydlabeme, naplníme brusinkovým kompotem, posypeme tymiánem a přiklopíme k sobě.Vyválíme listové těsto a celý Hermelín zabalíme do…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Kůži kachních prsou pokrájíme do mřížky. Prsa osolíme, opepříme a dáme do rozpálené pánve bez tuku osmažit. Smažíme nejprve kůží dolů, cca 4-5 minut z každé strany (dle…
Nejdříve připravíme omáčku smícháním všech ingrediencí a odložíme ji do chladu.Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i jiné koření, které máme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Prezident Masaryk a jeho skromný jídelníček: „Tatíček“ národa jedl jen třikrát denně a miloval jednoduchou bílou polévku
Domácí Kinder vajíčka vytvoříte během chvíle a za pár korun: Koledníci od vás nebudou chtít na Velikonoce odejít
Byliny v kuchyni: Pórek funguje jako přírodní antibiotikum. Jak poznat opravdu čerstvý kus?