Srbské žebírko
Recept ještě nebyl hodnocenProstá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 426 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,30 g |
– nasycené | 0,70 g |
– nenasycené | 1,72 g |
–– mononenasycené | 1,50 g |
–– polynenasycené | 0,22 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Klasický nedělní oběd, který nám s láskou chystaly babičky i maminky. Brambory zapečené s vepřovými kotletami, zalité smetanou. K dokonalosti jim pomůže nastrouhaný sýr,…
Vepřové řízky patří mezi oblíbené stálice obědového menu. Zkuste je tentokrát připravit netradičně, naruby. Po usmažení se ještě dopékají v troubě, což jim dodá úplně…
Rizoto je lahodné rýžové jídlo, které nebývá náročné na přípravu. Vepřovému masu, zelenině, krémové rýží a sýru na barevném kopečku jídla jen tak někdo neodolá. Že už…
Připravit přírodní řízek není složité, ba naopak to zvládne i začátečník. Zvenku opečené dozlatova, uvnitř šťavnaté, přesně takové maso chcete. Pokud jako přílohu…
Kotlety na šlehačce patří mezi stálice v kuchařkách našich maminek i babiček. Prosté jídlo, které připravíte téměř bez práce a nasytíte s ním celou rodinu, se zkrátka…
Vepřové maso se řadí mezi ty tučnější druhy masa, nicméně, právě kotleta je kousek libový. Zapečená s chutí sójové omáčky, hořčice a citronu bude spolu s bramborovou…
Velmi oblíbený recept, který se vždy povede a přidáním různého koření nebo bylinek může pokaždé chutnat jinak. Ideální na víkendové dny, kdy si chcete od vaření…
Smažení rošťáci jsou známí už dlouho. Dříve to býval obrovský hit, ale rádi si na nich pochutnáme i dnes. Že je neznáte? Jsou to plátky vepřové kotlety, dobře odležené…
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí jsou na přípravu snadné a chutné. Jídlem, které připravíme podle receptu, zaručeně potěšíme rodinu. Voňavé kotlety se skvěle hodí…
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a zamícháme.Dáme jako první vrstvu do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí.Kotletu nákrájíme na…
Kotleta patří mezi nejlibovější druhy vepřového masa, právě proto bývá často po tepelné úpravě vysušená. Pokud ale plátky kotlety zapečeme spolu s bramborami a cibulí…
Není nad to nechat maso odpočinout v poctivé domácí marinádě. My pro vás máme super pikantní vepřové kotlety, které ocení i nároční strávníci. Osmahnout je můžete doma…
Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka ( já dělám na V kráječi). Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na…
Ideální recept, pokud budete hostit rodinu, partu přátel, nebo byste rádi připravili oběd na více dní. Kotletu proloženou slaninou a cibulí pečeme v pomalém hrnci, který…
Češi jsou národem houbařů. Houby jsou prostě mimořádné svou jedinečnou chutí! Z pohledu vlivu na naše tělo proto, že houby obsahují minimum kalorií, z větší části jde…
Vepřové plátky marinované v pikantní směsi, pěkně odpočaté v chladničce mohou čekat na správnou příležitost i den či dva. Poté se propečou do zlatova na vrstvě cibule a…
Toužíte-li po něčem opravdu lahodném, ale zároveň jednoduchém, připravte si kotlety na žampionech. Přírodní plátky vepřového masa můžete doplnit i nasbíranými hříbky z…
Koupili jste u řezníka krásné kotlety a přemýšlíte co s nimi? Připravte rmarinované kotlety na americký způsob. Jako přílohu můžete zvolit například hranolky nebo…
Kotlety nakrojíme na okrajích a naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibulu nakrájíme najemno a česnek najemno posekáme a smícháme. Přidáme 3 lžíce oleje, nasekanou…
Na pekáč si vyložíme cibuli nakrájenou na kolečka na ní poklademe naklepané, osolené,opepřené maso. Zalijeme šlehačkou a dáme péci do trouby (cca 200st.el.sporák). Když…
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Plátky naklepeme a osolíme, omočíme ve směsi a dáme do mísy. Necháme odležet 24 hod. Poté smažíme na oleji. Podáváme s hranolkami, bramborem, kaší, rýží či chlebem.
Dobře podušené vepřové kostky v paprikovo - gulášové omáčce. Ta je vychucená do dokonalosti neotřelými surovinami a smetanou. Vše dohromady jídlo posouvá chuťově o…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
10 nejoblíbenějších omáček na těstoviny pro děti: Zabodujte s rajčatovou, krémovou s lososem nebo netradiční makovou
Vánoční šunka voní medem a kořením: Upečte si na svátky trochu netradiční pochoutku
3 zelené jarní polévky báječně chutnají: Jemná z kopřiv s cibulkou, rychlá ze špenátu s česnekem a svěží z chřestu s hráškem