Pěry z bramborového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVařené, studené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto.Vyválíme ho na moukou posypaném vále na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vařené, studené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto.Vyválíme ho na moukou posypaném vále na…
Bramborové knedlíky jsou oblíbenou součástí českých jídel. Tyto jednoduché a výborné bramborové knedlíky můžete dát i do mrazničky. Dají se použít jako vynikající…
Nejprve ušleháme máslo, žloutky a cukr do pěny. Poté přidáme tvarohy, krupičku, kakao, prášek do pečiva a vše pořádně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Čokoládu…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a smícháme se všemi surovinami. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme váleček. Vaříme v osolené…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme droždí a necháme rozpustit.Když se droždí rozteče a rozvoní, přidáme krupičku. Orestujeme a vklepneme vejce. Necháme…
Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezóně. Ale ovocné knedlíky s různou náplní nás mohou provázet celé léto. Zda na…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Uvarené zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme soľ a rozšľahané vajce. S múkou vypracujeme cesto, rozdelíme na 8 častí, ušúľame "hadov" hrubých cca 2…
Máslo dáme na hlubší pánev a přidáme nakrájený pórek. Mrkev nastrouháme na velkých slzách a restujeme na mírném plameni společně s pórkem. Když je na skus, přidáme…
Kupujete v cukrárně sladké kakaové brambory? A co si je takhle zkusit vykoulet doma. Podle našeho receptu to zvládne začátečník i větší dítko. S náplní na slepování…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Brambory ve slupce dáme vařit několik hodin před pečením. Vychladlé brambory oloupeme.Do větší mísy nastrouháme brambory. Přistrouháme česnek, přidáme sůl, vajíčko,…
Do hrnce dáme vařit oloupané brambory. Když jsou měkké, slijeme je a promačkáme lisem na brambory. Zasypeme krupičkou, přiklopíme poklicí a necháme 10 minut propařit.…
K létu neodmyslitelně patří ovocné koláče, do kterých využijeme sezónní ovoce. Tento koláč vám určitě zachutná. Na výborné vláčné tvarohové těsto patří bohatá vrstva…
Z každého kolečka tvarůžku nařežeme 3 plátky. Do mísy dáme bramborovou kaši, přidáme vejce, česnek, krupici a solamyl a umícháme těsto.Z těsta tvoříme menší kuličky,…
Do většího hrnce, dáme rozpustit 2 PL másla, a vložíme na jemno nakrájenou cibuli.Necháme lehce zesklovatět.Nastrouháme na kolečka mrkve a přidáme do hrnce společně s…
Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo…
Suroviny na halušky dobre premiešame a cesto necháme 15 minut postáť.Medzitým privedieme k varu vodu, ktorú jemne osolíme.Do vriacej vody lyžicou rýchlo sádžeme väčšie…
Oloupané brambory nastrouháme na jemno a spojíme se všemi přísadami, kromě másla a perníku. Vypracujeme nelepivé těsto.Podsypáváme moukou a rozdělíme na válečky asi 2 cm…
Brambory uvaříme, nejlépe den předem. Druhý den oloupeme, nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme těsto.Těsto rozdělíme na 6 dílků, z každého vytvarujeme…
Do vroucího mléka se špetkou soli a máslem sypeme tenkým proudem krupici a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.Přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v mléce necháme…
Žloutky, cukr a máslo vyšleháme do pěny, přidáme tvaroh, pak vmícháme krupičku a prášek do pečiva. Můžeme přidat i jeden vanilkový cukr nebo vanilku (pokud nebude pro…
Retro cukroví štafetky budou ozdobou vaší sváteční tabule. Polomáčené v čokoládě, slepované lahodným kávovým krémem, potěší na Vánoce všechny vaše strávníky a zmizí ze…
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Menší pekáček vymažte máslem. Vyšlehejte sníh z bílků (k bílkům můžete přidat pár zrníček soli, aby se lépe vyšlehaly). Změklé máslo…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská