Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2023 19:47
Zdenka1: A já děkuji za pochvalu fotky.
15. 9. 2023 14:12
Zdenka1: tu jsem vyměnila já, nevadí ti to? Recept je moc pěkný a zaslouží si pěknou fotku - a nad touhle se sbíhají sliny
15. 9. 2023 13:00
Merylas (moderátorka): Děkuji za pochvalu i za krásné fotky. Jsem ráda, že jsi svou fotku dala jako hlavní. Jednak fotíš lépe než já a navíc máš i hezčí talířek, který pěrám sluší mnohem lépe. Díky
15. 9. 2023 10:06
Julia Oskerova: Děkuji za pochvalu fotografie. Recept není můj, ale tak mě zaujal, že jsem ho prostě musela vyzkoušet. A jsem za to ráda, protože všem chutnalo a jistě se k němu zase vrátím. Tímto děkuji autorce, že sem recept vložila i pro nás ostatní.
15. 9. 2023 09:00
Merylas (moderátorka): Tvoje foto s tým kvietkovým tanierom ma úplne dostalo. Presne takto ma čakávali "perky" od babky, keď som prišla zo školy. To sú už len spomienky, som rada za pripomenutie a urobím príležitostne pre vnukov.
15. 9. 2023 07:06
23. 8. 2023 16:20
Mám moc ráda tento typ sladkých jídel a kombinaci - brambory, povidla, mák. Bramborové taštičky plněné povidly občas dělávám. Tentokrát jsem dělala podle tohoto receptu a povedly se na výbornou. Z uvedeného množství jsou 4 velké porce. Přidala jsem foto, 5 hvězdiček a doporučuji vyzkoušet.
25. 8. 2012 10:15
Frantiska:tak to máš asi tu samou co Rebi. Doufám, že se o nějaké nové receptíky s námi podělíš
22. 8. 2012 13:27
jinak zrovna jsem si koupila knizku Slovacka kuchyne od Ikaru a je taky moc hezky udelana
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
21. 8. 2012 18:31
pěkný recept
21. 8. 2012 15:28
Klara:A prečo by som sa mala hnevat, som rada a velmi pekne ďakujem za vyzkúšanie aj za peknú fotku
21. 8. 2012 13:07
Zdenka1: Zdenka, vďaka za recept, je síce pravda, že slivkové gule robím každý rok, ale chcela som vyskúšať tento recept. Ingrediencie som použila všetky, ale od oka. Len zemiaky som mala odvážené, bolo ich presne kilo. S cestom sa krásne pracuje a i keď som ešte nechutnala, ale gule sú výstavné /samochvála smrdí/, ale čo, už?
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
21. 8. 2012 08:00
hned bych ochutnala - kecám, ochutnala a spořádala mňam
21. 8. 2012 07:51
Děkuji všem za kladné hodnocení
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
20. 8. 2012 22:53
Mňam, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý hot dog
Přidáno před 18 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Low carb ossobuco
Přidáno 28. 5. 2024 23:22
Vepřová pečeně, zapečená paprika plněná tarhoňou a sýrem
Přidáno 28. 5. 2024 21:16
Právě bylo uvařeno:
Pytel peněz
Fitulka uvařila před 30 minutami
Paštika z kuřecích jater
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Vynikající pizza
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatová omáčka s mletým masem
Smakoun uvařila před 4 hodinami
Zapečené flíčky s uzeným masem
Kalana uvařil před 5 hodinami
Koblížky "donuts" z trouby
lenkavozihnojova uvařila před 7 hodinami
Indické kuřecí kari s rajčaty
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Škvarkové placky
Denisa.T uvařila před 7 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Duvelox uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pěstovat kořenovou petržel? Má chutné listy a nároky podobné jako mrkev
Desatero - jak na česnekové pesto. Jak se připravuje, co do něho patří a jak ho využijeme
Kam na houby? Meteorologická mapa i houbaři hlásí, že už rostou! Nejlépe jsou na tom Jižní Čechy, Ústecko a Benešovsko
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů