Krémová květáková polévka s bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozebraný květák na růžičky a brambory na kousky. Zalijeme vývarem, přidáme zázvor a všechno koření. Vaříme do změknutí.…
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme a orestujeme.Zvlášť do mísy ze střívka vytlačíme vnitřek…
Troubu předehřejeme na 200°C-horkovzdušnou na 180°C. Fotopostup: 1. Cuketu omyjeme a nakrájíme pomocí škrabky na brambory na podélné plátky. 2. Cuketové plátky pak…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (klidně i malinko méně).Rozmrazíme špenát na pánvičce s trochou másla, přidáme prolisovaný česnek, špetku curry (fakt málo, ve…
Maso nakrojíme tak, aby z něj byly plátky cca 0,5 - 1 cm tlusté (prsní řízky většinou rozřízneme napůl, stehenní často nejsou potřeba naříznout vůbec) a daly se tedy…
Cibulku na másle s olejem osmahneme dosklovita, přidáme očištěné a pokrájené houby, malinko je osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a prolisovaným stroužkem česneku a…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Mleté maso smícháme s kořením, vajíčkem, strouhankou a uděláme koule. Naskládáme je do zapékací mísy a vložíme do trouby.Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Olivy si předem na jedné straně podélně nařízneme, naplníme je masovou směsí a opět půlky k…
Odenky kurkumy ošúpeme a najemno nastrúhame.Vajcia rozšľaháme metličkou s nastrúhanou kurkumou a soľou. Pridáme lístočky majoránky a premiešame.Rozpálime olej a vaječnú…
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Kuskus dobre premiešame s olejom a zalejeme horúcou vodou. Zakryté necháme 5 minút postáť. Potom premiešame vidličkou a opäť na 5 minút zakryjeme. Necháme vychladnúť…
Na oleji orestujeme dotmava nakrájanú cibuľu.Pridáme na polkolieska narezanú klobásu a restujeme, kým klobása nepustí tuk.Potom pridáme mletú papriku, nové korenie a…
Stehna vykostíme a spolu se slaninou umeleme. Promícháme s kořením a necháme do druhého dne v lednici.Pak přidáme najemno nakrájenou cibuli a ostatní přísady, opět…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Sušené houby předem namočíme.Cukety omyjeme, odkrojíme konce a i se slupkou nakrájíme na kostky, které vložíme do hrnce. Totéž uděláme s mrkví, zalijeme vodou, osolíme…
Je to tak, klasický hamburger nemusí hned znamenat, že jde o nezdravé jídlo. S tímto receptem si můžete dál držet svoji štíhlou linii a přitom se skvěle najíst. Maso i…
Když se řekne burger, každý si jistě představí kulatou placku mletého masa pečenou na grilu nebo na pánvi. Avšak nemusí tak tomu být. Tyto zdravější burgery jsou s…
Houby, které rostou kolem svátku 28. září. Řeč je samozřejmě o václavkách a pokud mezi vaše oblíbená jídla patří guláš, tak ho z nich můžete připravit. Hustý guláš,…
Nejlépe den předem přes noc namočíme kroupy, nebo alespoň na cca 2-3 hodiny. Pak je uvaříme doměkka.Na oleji zpěníme bílé části cibulek a na jemné plátky nakrájený…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Cuketa je jedním ze zeleninových druhů, které mají v létě bohatou úrodu. A tak ji dokážeme zakomponovat všude. Klasikou mezi recepty s cuketou jsou však cuketové placky,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Sušené sýry jako chuťovka pro gurmány. Jednoduchou verzi v podobě „popcornu“ si snadno uděláte i doma
Oblíbená moderátorka Laďka Něrgešová válí v kuchyni: Takhle fantastické houskové preclíky peče
Někdo to rád kyselé: Vinný ocet se hodí do marinád i marmelád, jablečný do salátu