Žampionové rizoto
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 455 kJ / 109 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,51 g |
Tuky | 0,78 g |
Vláknina | 6,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 53 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 19,55 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2017 00:54
casino: Uponka mi připadá vhodnější název, on se fakt upíná k lecčemus. Jak vznikl kondrhel, to je mi záhadou. Beru to, jak to je.
24. 3. 2017 20:52
No, u nás se popenci https://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec_obecn%C3%BD říká "uponka" a také to málokdo zná
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
M.j. jej dávám takřka celoročně do bílé polévky z uzeného masa
24. 3. 2017 20:20
janky3: Tak to by ma nebolo napadlo. Ale super, že si si spomenula.
24. 3. 2017 20:17
tejaja: Hurá, vzpomněla jsem si a už doplnila. Zelená petrželka to byla!
24. 3. 2017 18:20
1974andrea: Moje obě babičky žily i narodily se v jižních Čechách. Jedna v Hošticích u Volyně a pak od jednadvaceti v Ražicích. Druhá zase v Písku. Vzpomínám si, že jsme na zahradě v Písku o Velikonocích hledaly se sestrou kondrhel do nádivky. Že je to popenec, jsem si našla až jako dospělá v atlasu rostlin. Kde kdo si myslil, když jsem mu řekla, že do velik nádivky dávám kondrhel, že tam dávám kontryhel, což je sice také léčivka, ale kondrhelovou chuť nenahradí. Babička do nádivky strouhala citronovou kůru a jednou jsem ji tam nedala a nebylo to ono. Také už tahám očima z hlíny kopřivy, aby bylo dost do nádivky. A snad do té doby vyroste i kondrhel. Jedny Velikonoce dokonce už kvetl. Tak šel do nádivky i s kvítky.
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
A když už jsem u kvítků, dosela pěkné je natrhat do rýže květenství pažitky, roztrhat je na jednotlivé kvítky a společně s petrželkou a kouskem másla zamíchat do rýže. Nebo jen ozdobit talíř. Laďka
24. 3. 2017 16:34
janky3: Konečně někdo, kdo zná kondrhel . U nás se mu tak taky říká a málokdo zná popenec pod tímto názvem a vždycky na mě kouká, co že to tam dávám. Díky
24. 3. 2017 07:11
janky3: Tiež mám rada bylinky. Na balkóne pestujem pažitku, cesnakovú pažitku, tymián, bazalku, majorán, šalviu, saturejku, mätu. V záhrade petržlen, estragon a mätu. A nemám rada presne to, čo ty.
24. 3. 2017 02:28
Také rádi používáte do vaření bylinky a koření? Já ano. Takový čerstvě umletý pepř je o moc lepší, než vyčichlý mletý, jenž se prodává. A majoránka! Já si ji pěstuji na záhonu, a některé léto jsem ji stříhala 4-5x. Potřebuji jí množství, protože ani bramboračka nebo gulášovka, zabijačková či falešná zabíjačková polévka by bez majoránky byla jak tělo bez duše.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
A libeček, ten ochutí každou polévku. I do brambor a rýže ho dávám. Oregáno zase do těstovin . Bazalku k mozarelle a rajským, s balzamico octem, pepřem, olivovým olejem. Když se to pěkně rozleží, je to fakt bašta . Do velikonoční nádivjy zase pažitka, mladé kopřivy a popenec ( říkáme mu Kondrhel) Na druhé straně nemám ráda zelený koriandr, římský kmín muškát.
23. 3. 2017 20:18
janky3: Až si spomenieš, potom doplníš.
23. 3. 2017 20:07
tejaja: Tak nakonec jsem ty hrsti odstranila, neboť si myslím, že asi nejsou důležité, když mě nenapadá, co to může být. Prozkoumala jsem obrázek a slovo po slovu a nic. Kdybych já si zapsala ingredience, když něco vymyslím. Ale psala jsem to druhý den, a " ruřiho" hrsti tam asi patřily, ale vůbec nevznikne škoda, když tam nebudou. Zdraví Laďka J.
21. 3. 2017 06:54
janky3:
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
Jj, máte recht, blbě jsem četl
No, ač palcování nepoužívám, tak tentokrát jsem si pod ten komentář nadělil jeden
Omlouvám se
21. 3. 2017 01:20
tejaja: Omlouvám se, ale sama si teď nevzpomenu. Už jsem nad tím usínala a nevšimla jsem si toho. Když dvě hrsti, musí to být něco drobného. Ještě podumám, a pak to opravím. Jeden druh po druhém, podle toho, jakou dobu ta která zelenina potřebuje, aby pak byla všechna na zkus. Po šalotce mrkev, pak kapii, vodnici...poslední rajče.
21. 3. 2017 01:01
cekrops: Ano, natur rýže se může vařit nepropláchnutá.
21. 3. 2017 00:58
casino: Kdybyste četl pořádně, tak byste věděl, že natur rýže se vaří 35 minut, ale nakonec jsem jí těch 5 minut přidala, neboť byla stále nedovařená. 40 minut je akorát.
19. 3. 2017 12:54
cekrops:
No, to je otázne:
Když nepropláchnete, tak můžete tvořit risotto
...a když propláchnete, můžete mít zaděláno na rizoto
Ale avšak podle rcp: " Vaříme 40 minut. " spíše uvaříte skoro rýžovou kaši a v tom případě bych neproplachoval, že
No, to je otázne:
Když nepropláchnete, tak můžete tvořit risotto
...a když propláchnete, můžete mít zaděláno na rizoto
Ale avšak podle rcp: " Vaříme 40 minut. " spíše uvaříte skoro rýžovou kaši a v tom případě bych neproplachoval, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 16 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 19 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 7 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 7 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 8 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 8 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 9 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 10 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 11 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 12 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Žaneta z MasterChefa nabídla recept na buchty, které oslnily porotce soutěže: Hodně při přípravě ochutnávejte, říká
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: žampionové rizoto rizoto se zampiony žampionové rizoto recepty žampionove rizoto recept rizoto s žampiony recept žampionové rizoto žampionove recepty risoto zampionove risoto žampionové rizeto recept na žampionové rizoto žampionový rizoto žampionové rizito risoto se žampiony rizeto se zampiony kondrhel žampionové rozoto rizoto ze žampiony zampionove ryzoto rizoto žampionové
Suroviny: rýže lagris, olej olivový, máslo, vegeta, mrkev, cibule šalotka, žampióny, brukev řepák vodnice, celer řapíkatý, kapie, rajče, česnek, petrželka, koření houbová variace, pepř mletý, sůl, koření na grilovanou zeleninu
Žampionové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1kL3
17 názorů