Vynikající koblihy podle Josefa Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané, voňavé a skvělým džemem plněné. To jsou vynikající koblihy podle cukráře Josefa Maršálka. Těstu dejte dostatek času vykynout a na smažení se pečlivě připravte…
Mouku s kypřícím práškem si prosije na vál, přidáme heru, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 5 dílů. Každý díl vyválíme na tenký plát a…
Vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh, žlutky ušleháme s vodou a olejem do pěny a začneme přidávat mouku a bílky, opatrně vše spojíme, těsto nalijeme do vymazané koláčové…
Z části kefíru, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Do misky přesejeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli. Kvásek nalijeme do pekárny, přidáme zbytek surovin a…
Sladká kolečka s marmeládou jsou symbolem českých Vánoc. Aby se těsto nelepilo a netrhalo, je důležitý recept, kvalita a poměr surovin. V tom našem je hodně másla, díky…
Máte-li rádi mák, určitě často pečete různé záviny, hřebeny či buchty. Základem je vymazlená maková náplň a my pro vás máme úsporný a jednoduchý recept. Mák je díky…
Punčové řezy se řadí mezi oblíbené zákusky s přívlastkem retro. Voní po rumu, jsou nadýchané a krásně barevné. Barevnosti v tomto případě docílíme namáčením vykrojeného…
Chcete si upéct něco dobrého, ale nemůžete se rozhodnout, jestli buchtu nebo roládu? Máme pro vás recept, kde najdete obojí. Malé roládky schované v tmavém těstě, vše…
Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem, cukrem a kakaem. V mléce rozmícháme vejce a olej a vlijeme do suchých surovin. Vše prošleháme ručním šlehačem…
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Příprava tohoto perníku je velmi snadná a zabere jen pár minut. Výsledek vás ale jistě potěší. Nadýchaný a vláčný perník lákavě voní perníkovým kořením a rumem,…
Křehké těsto se šťavnatými jablky vás uchvátí dostupnými surovinami i jednoduchou přípravou. Výsledný jablečný koláč ovšem chutná jako z té nejlepší kavárny či cukrárny.
Koblihy se dřív dělávaly zpravidla jen během masopustu. V dnešní době si je můžeme kdykoliv koupit, ale přece jen není nad ty domácí. Z kynutého těsta vytvarujeme…
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor…
Rafinovaný moučník s vloženými sušenkami v chutném krému připravíte během dvou hodin. Celý moučník zahalte polevou z kvalitní čokolády. Pochutnat si na tomto dezertu…
Vše dáme do mísy a metlou dobře vymícháme, pak upečeme palačinky na tenké vrstvě oleje .Tvaroh vyšleháme s trochou smetany a potřeme palačinky, můžeme potřít i…
Potěšte se kakaovými hrnečkovými řezy, které spojují bohatou chuť kakaového těsta s jemností krému a sladkostí džemu. Dozdobení povrchu je pak na vás, zda zvolíte…
Smíchám vše sypké, pak přidám tekuté, promíchám a peču ve vymazaném a vysypaném vyšším pekáčku asi 35-40 min na 180°. Perník se musí oddělit od kraje pekáčku, pak je…
Pláty listového těsta plněné marmeládou a bohatou vrstvou skvělé pudinkové náplně - to je jednoduchý dezert, který si jistě oblíbíte. Řezy na závěr stačí potřít…
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Lívanečky k snídani potěší snad úplně každého. Nekynuté těsto usnadní jejich přípravu. Je jen čistě na vás, čím lívanečky namažete. Skvěle chutnají s marmeládou,…
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme k ostatním surovinám, zaděláme těsto a necháme půl hodinky nakynout.Těsto vysypeme z mísy, rozdělíme na stejné díly, které…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Nevařte z obyčejné vody! Dopřejte si dobroty z přefiltrované
Příběh sladké kostky: Balíček se 250 kostkami cukru se v roce 1843 prodával za 50 krejcarů a připomínal bedničku s čínským čajem
Rychlé nekynuté minikoláčky: Voní máslem a rumem a vydrží krásně vláčné nejméně tři dny