Jahodovo-rebarborový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 178 kJ / 43 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,60 g |
Tuky | 2,20 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,60 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 1,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ochutnejte tento skvělý a osvěžující jahodovo-rebarborový koláč ovoněný vanilkou a zasypaný drobenkou. Na přípravu nejsou použity žádné živočišné produkty, takže si na…
Ze všech surovin na korpus vypracujeme ručním šlehačem středně husté těsto. Na dno dortové formy (rozevírací, průměr 26 cm) vystřihneme kolečko pečicího papíru a na něj…
V míse zaděláme těsto z nastrouhaného jablka, mouky, cukru, kokosu, rostlinného mléka, oleje, pudinkového prášku a prášku do pečiva.Do těsta přidáme semínka, ta vyberte…
Pohanku propláchneme a nasypeme do vroucího rostlinného mléka. Přidáme rozmačkaný banán, skořici a cukr, přivedeme k varu a minutu povaříme. Poté odstavíme z plotny,…
Oba druhy promícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přilijeme olej a vodu a vymícháme ne příliš husté těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.…
Pokud máte rádi dobroty, ale příliš neholdujete přeslazeným muffinům ze supermarketů, je ten pravý čas pustit se do nich na vlastní pěst. Tyto muffiny obsahují kousky…
Ve velké míse smícháme všechny suroviny, metličkou vypracujeme hladké těsto a necháme ho cca 5 minut stát. Na malém množství kokosového oleje (můžete použít i rostlinný)…
Oblíbené lívanečky můžete připravit i bez mléka, lepku a vajec. Bezlepkový recept je tak vhodný i pro vegany. Od běžných lívanečků nepoznáte rozdíl. Jak je budete…
Na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme na kostky pokrájená drůbeží prsa a opečeme. Přidáme zelí, koření, podlít trochou vody a na mírném ohni podusíme asi 1…
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
V míse smícháme teplé mléko, lžíci pšeničné mouky a lžíci cukru. Přidáme rozdrobené droždí, metličkou vše promícháme, mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek …
Zdravější variantu slavnostních minidortíčků si připravíte podle našeho receptu. Použití celozrnné mouky a nízkokalorického sladidla vám umožní mlsat a zároveň šetřit…
Na muffiny smícháme všechny sypké suroviny, ke kterým následně přidáme olej a rostlinné mléko. Těsto rozdělíme do formiček, nebo formy na muffiny a pečeme cca 30 minut…
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert…
Všechny suroviny dáme v pořadí, jak jdou za sebou do pekárny a necháme hodinu nakynout. Samozřejmě lze udělat i bez pekárny klasicky s kváskem.Po hodině vyklopíme těsto…
V míse smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a cukr. Přidáme mléko, vanilkové aroma, olej a nakonec vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do silikonové formy na…
Nejprve uděláme kvásek. Do misky rozdrobíme půlku droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Rozmícháme a cca 10 minut necháme ležet, než vzejde…
Člověk, který začíná dbát na zdravý životní styl nebo chce zhubnout, v první řadě obvykle zamění bílé pečivo za to celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje totiž mnohem…
Do mísy nakrájíme banány a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, kromě kokosového oleje a kakaa. Připravíme hladké těsto, které vlijeme do koláčové formy…
V malé mističce rozmícháme droždí s cukrem do tekuté konzistence a necháme v teple pracovat. Ve větší míse smícháme vločky s moukou a mlékem. Jakmile nám kvásek vyběhl,…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Okénko do historie: Cibule se dříve používala jako všestranný lék, afrodisiakum i prevence cholery
Holka u plotny radí: Jak udělat hovězí líčka na víně s dýňovými lívanečky
Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit