Jahodová panna cotta
Výborný dezert inspirovaný tradiční italskou panna cottou připravíme z jahod, jogurtu, rostlinného mléka a agaru. Vše stačí krátce povařit a pak nechat vychladit. Dezert překvapí krásnou barvou a vynikající chutí.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 521 kJ / 363 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,93 g |
Tuky | 9,84 g |
Vláknina | 10,12 g |
Cholesterol | 31 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 37,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.
Agar koupíte ve zdravé výživě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2020 09:42
Autorka pridava agar agar do prave uvarenych jahod s jogurtem, tekutin je tam minimum, jen 4 lzice rostlineho mleka . Agar rosolovati uz pri teplote 45°a ona ho tam primicha pri 90°C. A pak, normalne 2 rovne lzicky agaru staci na 1 litr tekutiny (pochopitelne s prevarenim), kdezto ona ma "hmotu" celkem hustou a varici. Mozna by to chtelo vyzkouset . . .ja to predem vzdavam
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
Tady je recept na "varenou" jahodovou panacottu s agarem https://ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-con...
25. 4. 2020 21:58
Miquel: vvmirka:
Máte pravdu
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
Buď suroviny, nebo postup
Máte pravdu
No a ten rcp by měl někdo z moci úřední opravit
Buď suroviny, nebo postup
25. 4. 2020 21:17
Tak jsem postupovala podle receptu, směs neztuhla ani po 6 hodinách. Takže jsem to ze skleniček vše vylila zpět do hrnce a povařila, jak je u Agaru uvedeno na obalu. Pak vše ztuhlo naprosto ukázkově. Takže Agar vždy povařit.
12. 5. 2019 14:47
mňam. Na tom nie je vo pokaziť. Ideálny recept pre mňa
3. 4. 2016 15:28
EU zakazuje říkat mléko všemu co nepochází z vemena.
28. 3. 2016 13:09
Chtěl bych se zeptat, když přidáš agar tak to už nevaříš Na obale od výrobce je napsáno že by se agar měl 2 minuty vařit
28. 3. 2016 12:17
Krása....konečně jsem našla recept, kde se přidává agar , bod leti
28. 3. 2016 10:08
ta barva mluví za vše nádhera
26. 3. 2016 21:36
Nádherně vypadající jahodové pohlazení mlsného jazýčku
26. 3. 2016 19:58
Nádherné, plné chuti
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 5 hodinami
Klobásy
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 11 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 22 hodinami
Lotus cheescake
Přidáno 28. 4. 2024 20:39
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 1 hodinou
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 2 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 2 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 3 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 4 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jahodova panacota jahodová panna cotta panna cotta jahodová panacota s jahodami panna cotta jahodová panna cota jahodová pannacota panna cotta recept panna cotta z ovocneho jogurtu jahodový panna cotta panna cota jahodová jahodová panna cotta recept panna cotta s ricottou pannacota s jahodama recept na panna cota recept na panna cotta penna cota jahodova zmrzlina panna cotta nejlepší panna cotta jahodova panakota
Suroviny: jahody, jogurt řecký, mléko rostlinné, cukr třtinový, želatina
Jahodová panna cotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgDp
10 názorů