Muffiny z kukuřičné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 200°C. V míse smícháme obě mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme jogurt, olej, vejce a umícháme těsto. Nakonec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 73,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Troubu předehřejeme na 200°C. V míse smícháme obě mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme jogurt, olej, vejce a umícháme těsto. Nakonec…
Vše zaděláme, buď ručně v míse, nebo v domácí pekárně a necháme vykynout. Následně tvoříme libovolné tvary.Znovu necháme na plechu kynout asi 20 minut, pak potřeme…
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, ořechů, tuku a bílku vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout v lednici, aby ztuhlo. Pak ho rozdělíme na poloviny…
Do nádoby (sklo, porcelán - pokud ohříváme v mikrovlnce) dáme vodu a cukr a ohřejeme na cca 37°C (chladnější = droždí kyne pomalu, teplejší než cca 42 °C = kvasinky se…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Oblíbenou polévku prdelačku uvaříte i z jelita nebo prejtu: Víte, proč se jí říká bouřka?
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na univerzální tymiánový sirup. Má blahodárné účinky na zdraví, říká odbornice
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron