Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Energie | 10 435 kJ / 2 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,93 g |
Tuky | 76,71 g |
Vláknina | 17,00 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 17,21 g |
Sacharidy | 374,49 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Původní účel těchto housek je na burgery (recept zde: https://www.toprecepty.cz/recept/50663-burgery/ ), ale rodinka si je oblíbila k čemukoliv a kdykoliv,
K moukám - hladká je důležitá pro jemnou strukturu při kynutí, polohrubá a krupice zabrání, aby pečivo bylo mazlavé a bez struktury.
Celaskon - super pro strukturu těsta, ono lze i třeba ocet, ale ten z pečiva zavání a já to nerad. Ostatné si přečtěte na pečivu, co všechno obsahuje vitamín C (=kyselina L-Askorbová).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2016 11:06
martin1971: promiň, nerozumím, cos měl na mysli?
25. 11. 2016 19:53
cathleen: To jsem měl na mysli :)
25. 11. 2016 14:44
Domácí pečivo mám moc ráda. S trochu jiným postupem, ale každý dělá , jak je zvyklý
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Jen k tvému bodu č.8 - spodní kůrka se přeci nevytvoří jen tím, že pečivo dáš chládnout na mřížku. Pečivo má křupavou spodní kůrku už utvořenou z trouby, pečením, a chladne na mřížce proto, aby odspodu větralo, nezapařilo se nezvllho.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 8 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Jak vybrat hovězí přední maso? Záleží, na co jej chcete použít
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Další recepty
Tématické fráze: recept na chlebíčkovou veku recept na domácí chlebíčkovou veku chlebíčková veka recepty chlebíčková veka recept chlebickova veka celozrnná veka veka z polohrube mouky chlebíčkové veky domácí chlebičková veka domácí veky z polohrubé mouky jak ohřát pečivo v mikrovlnce veka z majonézy domácí celozrnná veka veka chlebickova recepty na chlebickovou veku výroba domácí chlebíčkové veky recept chlebíčková veka výroba chlebíčkové veky jak na chlebíčkovou veku domácí domaci veka z polohrubé mouky
Suroviny: mouka hladká pšeničná, mouka polohrubá pšeničná, krupice pšeničná, sůl, celaskon, voda, cukr, droždí, olej olivový, majonéza, vejce, sůl hrubozrnná
Housky (rohlíky), chlebíčková veka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoD6
3 názory