Kuřecí kung pao z letáku Albert
Recept ještě nebyl hodnocenKlasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 460 kJ / 588 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 46,00 g |
– nasycené | 9,50 g |
– nenasycené | 34,50 g |
–– mononenasycené | 22,00 g |
–– polynenasycené | 12,50 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 7,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasiku asijské kuchyně tentokrát připravíme trochu jinak. Jednoduchý recept na kuřecí kung pao zvládnou i začátečníci a pochutná si na něm celá rodina. Kung pao…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Jistě znáte sladkou čokoládovou tyčinku s karamelem, na kterou dělalo reklamu i spousta známých sportovců. V tomto receptu z nich upečeme dokonalý dort. Arašídový korpus…
Arašídy si promícháme s cukrem, vejci a pomerančovou šťávou. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. K arašídové směsi postupně přimícháme mouku a těsto…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Arašídy nasekáme v robotu. Vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a vodu vyšleháme do husté pěny. Opatrně zamícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech…
Dáme vařit kuřecí prso a zatím očistíme a nastrouháme zeleninu. Každou zvlášť na julienne nudličky (na struhadle julienne, škrabkou nebo hrubém slzičkovém struhadle).…
Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do…
Kuřecí maso si nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme a smícháme s pastou Hoi Sin. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Rozpálíme pánev Wok i s olejem a…
Den předem si nakrájíme bílé tofu na kousky a naložíme ho do sojové omáčky s oblíbeným pálivým kořením (použila jsem směs nasi goreng). Druhý den si tofu krátce…
Suroviny na těsto smícháme a vlijeme na vymaz. a vysypaný plech, dáme péct.(zkouším spejlí) 170°C cca 20-25 minut. Nejlépe den předem si uvaříme mléko cca 2 hod, které…
Exotickou kombinaci chutí najdete v tomto salátu. Česnekem provoněné krevety orestujeme a podáváme je se salátkem z jablka, avokáda, rajčátek a cibule. Samozřejmě nesmí…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…
Maso nakrájíme na nudličky, cibulky a česnek nadrobno. Maso naložíme do trochy oleje, citronové šťávy a chilli pasty (podle chuti) asi na dvě hodiny.Na suché pánvi…
Růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrojíme napůl. V hluboké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme kapustu. Necháme ji restovat cca 10 minut do zhnědnutí. Přidáme na…
Arašídy si umeleme a opražíme na pánvi. Tatranky nameleme. Čokoládu společně s nutelou rozpustíme ve vodní lázni, přidáme namleté tatranky a hrst namletých opražených…
Oba druhy mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva a xathanem. Přilijeme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme středně husté těsto. Na závěr…
Z odleželého lineckého těsta vyválíme plát asi 2mm silný a vykrajujeme z něj rohlíčky nebo i jiné tvary. Upečeme dorůžova a necháme vystydnout. Na krém vyšleháme máslo…
Dno tortovej formy s priemerom cca 26 cm vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom.Horalky rozmixujeme a dobre premiesime s rozpusteným maslom. Rozložíme na…
Marokánky patří mezi klasiku vánočního pečiva. Vyhledávají je hlavně ti, kteří nemusí takové suché a cukrované. Někdo zdobí klasicky čokoládou spodní stranu placiček,…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Mléko vlijeme do hrnce, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a necháme mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevaříme)! Jakmile se olej rozpustí, přidáme stévii…
Tuk rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme arašídy a rozinky, krátce prohřejeme, přidáme cukr a nastrouhané kůry, každou tak po lžičce, dobře promícháme.Sundáme ze sporáku a…
Všechny ingredience vhodíme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hmota. V tuto chvíli máme hotovo a už můžeme jen ujídat.
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Pečeme vánoční perníčky: Osvědčené rady a tipy, jak je mít nejlepší a nejhezčí
Mýty o hubnutí: Sacharidy jsou tabu a večer se nikdy nejí! Věříte tomu taky?