Kedlubnový salát s okurkou
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubna se díky své lahodné nasládlé chuti skvěle hodí do salátů. Přidáme k ní okurku, cibulku a trochu křenu, který salátu dodá říz. Pak už jen stačí zalít jednoduchou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubna se díky své lahodné nasládlé chuti skvěle hodí do salátů. Přidáme k ní okurku, cibulku a trochu křenu, který salátu dodá říz. Pak už jen stačí zalít jednoduchou…
Přísun vitamínů je nezbytný zejména v zimním období. Ideální forma je v podobě chutného jídla, třeba salátu. Pekingské zelí je dostupné prakticky po celý rok a salát je…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout do vlažna, oloupeme a nakrájíme na plátky.Přidáme k nim ředkvičky nakrájené na silnější plátky, okurku nastrouhanou na…
Salát z pekingského zelí poslouží jako osvěžující příloha k masu, ale můžete si na něm pochutnat také jen tak, se svým oblíbeným pečivem. Obsahuje i pikantní zálivkou…
Tato jednoduchá pomazánka se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačině. Oceníte ji zvláště, pokud se snažíte o redukci váhy. Tvaroh a tofu stačí smíchat se zeleninou.…
Tatarák je známý ve své verzi z hovězího masa. V tomto receptu však najdete jeho alternativní přípravu z čerstvého lososa. Je svěží díky okurce a limetkové šťávě a…
Club sendvič má svůj původ za velkou louží a může být jak skvělou jednohubkou, tak i vydatným obědem. Třípatrový sendvič je proložen zeleninou, kuřecím masem, slaninou a…
Křupavá čekanka se skvěle hodí pro přípravu svěžího jarního salátu. Přidáme k ní čerstvou zeleninu, salátu dodáme trochu pikantnosti chilli papričkou a dochutíme ho…
Červenobílé ředkvičky a zelená okurka k sobě tak hezky barevně ladí, že dostanete chuť tento salát ochutnat. Přidaná Niva zajistí, aby vás salát i zasytil. Tuto základní…
Teplé a slunečné dny doslova vybízí k odlehčení jídelníčku. Na řadu tak přichází osvěžující saláty plné zeleniny a ovoce. Inspirujte se tímto receptem a připravte si…
Zeleninový salát co má říz! Surovinám ani zálivce nelze nic vytknout. Podává se dobře vychlazený a chutná nejen jako samotná večeře nebo svačina, ale bude i vhodnou…
Hledáte recept na jednoduchý a osvěžující salát? Zkuste okurkový salát s kysanou smetanou, křenem a ředkvičkami. Chutná skvěle s celozrnným pečivem nebo jako příloha k…
Chtěli byste léto prožít zdravěji? Rádi byste setřásli pár nadbytečných kil usazených na bocích? Žádný problém! S tímto labužnickým salátem, který skvěle zasytí, se vám…
Zpříjemněte si začátek dne lehkou a chutnou snídaní, kterou připravíte během chvilky. Sýr cottage, smíchaný s nakrájenou čerstvou zeleninou, podávejte s kouskem dobrého…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Ideální salát na svačinku. Zeleninu je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku, její benefity jsou všeobecně známé. Zálivka ze smetany, ochucená citronem a špetkou…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Osvědčená kombinace zeleniny vám nabídne večeři v podobě lehkého salátu. Můžete majonézu zaměnit se zakysanou smetanu, druhy zeleniny vystřídat za vaše oblíbené, přidat…
Schiacciata je italské pečivo, jedna z variant více známého chleba foccacia. Má plochý tvar a hodí se tak na přípravu sendvičů. Dovnitř takového sendviče můžeme dát…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…
Kdo by neznal řeckou omáčku tzatziki? Její chuť utváří kombinace utřeného česneku a okurky, nastrouhané nahrubo. Omáčku využijete především jako přílohu ke grilovaným…
Z hlávky raného zelí můžeme připravit skvělý salát, který lze podávat jen tak nebo jako přílohu. Stačí zelí nakrájet a promíchat s cukrem, olejem a citronovou šťávou.…
Na žádném grilování nesmí chybět oblíbené řecké tzatziky. Jejich chuť je příjemně osvěžující a skvěle se pojí snad se všemi grilovanými dobrotami, ať už s masem, sýrem,…
Letní grilování můžeme zpestřit tímto zajímavým grilovaným náhrdelníkem. Kousky zeleniny, klobásy a žampionů navlečené na ohebné grilovací jehle vypadají velmi zajímavě…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Doba koktejlová: První drinky byly z lihovin a zázvoru, rozmach nastal v době americké prohibice, kdy vznikl i slavný Martini koktejl
Sladké léto s Josefem Maršálkem: Jak na kremrole s malinovým sněhem? Podle tohoto receptu je zvládne i začátečník
Pět moučníků, na kterých si pochutnáváme tisíce let: Palačinky jedl už „ledový muž“ Ötzi a cheescake pekli staří Řekové