Sněhový rybízový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenPro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,03 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
– cukry | 7,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně…
Vločky premiešame s kávou a 1 lyžičkou medu.Druhú lyžičku medu premiešame s jogurtom.Do pohára dáme ½ vločiek. Na ne dáme ½ jogurtu. Navrstvíme druhú polovicu vločiek…
Léto je sezóna dozrávání mnoha různých druhů ovoce. A jedním z takových je i rybíz. Konkrétně v tomto receptu na skvělou bábovku je použitý červený, který je typický…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Snadnější už to ani být nemůže. Řeč je o těchto nadýchaných muffinech, které v sobě skrývají kuličky červeného rybízu. S přípravou vám mohou pomoc i vaše děti, které pak…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené peč.papírem. Lehce nahnat do stran,…
Nadýchaná bublanina vonící po citronu je i díky podmáslí velmi vláčná. Nahoru můžeme naskládat jakékoliv drobné ovoce, například rybíz. Právě ten použila moderátorka…
Smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a rozměklé máslo, vše smícháme a přidáme sníh z bílků a zaděláme ani ne tuhé ani řídké těsto. Namažeme na…
Milovníci sušenek, a nejen ti, jistě ocení recept na sušenky s ovocem. V tomto případě hraje hlavní roli červený rybíz. S ovesnými vločkami, banánem a vanilkovým aroma…
Krátce rozmixujeme teplé mléko, cukr, vejce a vlažný rozpuštěný tuk. Použila jsem ponorný mixér. V jiné míse smícháme dohromady sypké ingredience, přidáme tekutou směs…
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny a pomalu přidáváme máslo. Poté smícháme s ostatními ingrediencemi kromě rybízu, který přidáme již na připravené těsto a pocukrujeme. …
Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí,…
Rybíz s cukrem a kořením vaříme asi 10 minut, ke konci přidáme rum a nalijeme do suchých sklenic, které ihned obrátíme.
Pracnější příprava, ale o to luxusnější je výsledek - domácí rybízová zavařenina ovoněná kořením a rumem. Bude chutnat v kombinaci masových jídel, jako ozdoba paštik,…
Za nazdobenými a výbornými poháry nemusíte nutně do cukráren. V tomto receptu vás čeká návod na lehkou jogurtovou pěnu se smetanou, kterou osvěží kuličky rybízu. Pro…
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou řepu vhodíme do mixéru, přidáme na kousky nakrájené jablko (i se slupkou), mrkev a ostatní…
Všetky ingrediencie dáme do šľahača a vyšľaháme do hustej peny. Penu rozdelíme do misiek a ozdobíme bobuľkami ríbezlí.
Vodu s cukrom dáme variť. Keď začne vrieť, vsypeme mrkvu a 8-10 min. povaríme. Pridáme ríbezle a necháme prejsť varom. Ihned nalievame i so šťavou do fliaš, uzavrieme…
Mandle namočíme alespoň na 4-5 hodin do vody, scedíme a rozmixujeme se zbylými ingrediencemi.
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Nádivka místo kaviáru? Kilo kopřiv v českých supermarketech stojí skoro 700 Kč a předčí tak i drahé papriky
Pro psychickou pohodu se zásobte hořčíkem
Jak na čokoládové brownies, aby zůstaly krásně vláčné s křupavým povrchem: Roli hrají správný poměr surovin, ale i velikost formy