Tvarohový dort (cheesecake)
Recept ještě nebyl hodnocenPřípravou tohoto tvarohového dortu ušetříme spoustu času. Místo tradičního pečeného korpusu totiž postačí vrstva nadrcených sušenek, spojená rozpuštěným máslem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přípravou tohoto tvarohového dortu ušetříme spoustu času. Místo tradičního pečeného korpusu totiž postačí vrstva nadrcených sušenek, spojená rozpuštěným máslem.…
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a…
Škvaříte sádlo doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví? Poctivých škvarků není nikdy dost a kynutých pagáčků už vůbec ne. Jakmile je jednou vyzkoušíte,…
Luštěninové polévky jsou vydatné a v chladných dnech nejen zasytí, ale také zahřejí. Uvařte si třeba lahodnou polévku s bílými fazolemi a klobásou podle našeho receptu.…
Dnes pro vás máme recept na velmi oblíbený moučník připomínající svou chutí známý nanuk. Upečte si kokosové Eskymo řezy, které chutnají nejlépe dobře vychlazené. Hodí se…
Jednoduchý recept, který zachrání každý večírek, ale posluží i hladovcům ke svačině nebo k večeři. Hermelínová pomazánka patří ke stálicím české studené kuchyně. Stačí…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý, až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě…
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá…
Jen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, kopr, petrželku a nakrájené okurky.Přilijeme vodu se zeleninovým bujónem, necháme vařit, dokud okurky nezměknou.Přidáme tavený…
Tento svěží letní jahodový dort si zamilujete hned po prvním ochutnání. Kakaový korpus je promazaný vyšší vrstvou krému z mascarpone, bílého jogurtu, zakysané smetany a…
Máme pro vás tip na koláč, nebo chcete-li buchtu, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce a pusťte se do pečení. Zvládne ho každý a hotovo je za…
Korpus oblíbený pro svoji zelenou barvu na vás čeká v tomto receptu. Ať již ho připravíte na plech nebo pouze do dortové formy, dozdobte ho vaším oblíbeným krémem,…
Hledáte inspiraci na opravdu rychlý a výborný moučník? Vyzkoušejte tento recept na buchtu, která je do půl hodinky na stole. Díky jablkům je krásně vláčná a zdobení z…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Lehký nadýchaný piškot, na němž leží smetanový krém, který je polštářem pro šťavnaté a lehce kyselé mandarinky. Celé to zakryje pudinkový rozvar. Není na co čekat,…
Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým…
Rychlá a jednoduchá česneková omáčka ke grilovanému masu, nebo zelenině, nás nadchne svou chutí. Z několika málo ingrediencí vznikne výborný doplněk ke grilování.…
Že jste o tomto zelí nikdy neslyšeli i přes to, že jste milovníci zelných pokrmů? Tak to je nejvyšší čas maďarskou specialitu vyzkoušet. Zapečená směs kyselého zelí s…
Rozmačkaný banán, cukry, vejce, rum a smetanu rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme mouku s práškem.Společně vše metličkou pořádně promícháme. Lžíci nabíráme těsto a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Kypřicí prášek versus jedlá soda: Jaký je mezi nimi rozdíl, jak fungují v těstě a lze je vzájemně nahradit?
Krémová polévka z pečené podzimní zeleniny: Předpečení a kvalitní vývar dodá výraznou chuť i krásnou barvu
Na líbání to není, ale proti nachlazení? Zázrak! Toto je 10 překvapivých vlastností cibule