Vepřové plátky v pikantní omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké. Maso dáme bokem a do výpeku dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, na okrajích nařízneme a posolíme česnekovou solí. Na sádle opečeme plátky masa po obou stranách až bude maso měkké. Maso dáme bokem a do výpeku dáme…
1. filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné…
Zeleninu na hrubém struhadle nastrouháme.Do hrnce dáme olej nebo kousek másla a zeleninu orestujeme.Pak přidáme tresku, vodu, osolíme a vaříme cca 15 minut.Potom tyčovým…
Ryby bychom měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Jejich příprava je snadná a rychlá, což je i v případě tohoto receptu. Filety tresky s citronovou šťávou opečeme na…
Vejce a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme drcenou tresku, najemno nakrájenou cibuli, změklé máslo, majonézu a vše promícháme.Dochutíme solí a pepřem.
Umyté plátky ryby hodně pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžičku másla a trochu olivového oleje, dáme rybu posypeme rozmarýnem a…
Tresku nakrájíme na filety, které posolíme a z jedné strany lehounce opepříme.Do pekáčku dáme trochu olivového oleje a na něj vyskládáme tresku, kterou nerovnoměrně…
Porce ryby pokapeme citrónovou šťávou a necháme krátce odležet.Zapékací misku vymažeme tukem a naskládáme do ní vrstvu anglické slaniny. Na ni dáme cibuli nakrájenou na…
Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo…
Celer a mrkev uvarime do mekka a nastrouhame na drobno. Tresku varime ve vode s octem a korenim cca10 minut.Cibuli nakrajime na drobno, vidlickou natrhame uvarenu tresku…
Těstoviny s rybou jsou velmi rychlým a chutným jídlem pro celou rodinu, tak pojďme na to... Brokolici a květák rozdělíme na růžičky velikosti sousta a vaříme 5 minut…
Filet tresky tmavé nakrájíme na nudličky. V misce smícháme olivový olej, nasekanou čili papričku, nastrouhaný zázvor, sojovou omáčku, koření Meat masala, sůl a citronový…
File z tresky osušíme, osolíme a opečeme na trošce olivového oleje, na hotové přidáme sekané bylinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Toust opečeme na sucho, lehce…
Brambory na malé kostičky si uvaříme (pozor,neměly by být příliš měkke). Tresku dáme vařit do mírně osolené vody (má to tu výhodu, že když se rozhodnu k obědu pro rybu,…
Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu. V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme…
V osolené vodě uvaříme těstoviny, na jednu porci omáčky použijeme polovinu tresky v oleji a necelou až jednu smetanu na vaření. Vaříme pár minut dokud omáčka nezhoustne…
Tresku, kterou připravujeme 2 – 4 dny dopředu (dehydrovaný a prosolený kus ryby) omyjte studenou vodou, vložte do misky kůží nahoru a celou ji zalijte studenou vodou.…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit, přidáme muškátový květ…
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Uvaříme rýži, osolenou a s trochou kari. Na pánvi na másle osmahneme zeleninku, podusíme do měkka. Přidáme trochu kari, přidáme rýži a osmahneme. Na druhé pánvy dáme…
Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…
Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku…
Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky. V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Jídelní rozmary Billa Gatese: Miliardář nesnídá, ale zato miluje hamburgery, mléčný shake a dietní colu!
Jan Punčochář radí, jak na domácí majonézu: Stačí dodržet tento postup a povede se to každému, říká šéfkuchař
Za sbírání hub můžete v Polsku skončit ve vězení, v Německu hrozí pokuta přes milion. Přísná pravidla mají i další evropské země