Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 13 839 kJ / 3 308 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 172,68 g |
Tuky | 25,56 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 499 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 584,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Delikatesa a součást portugalské kuchyně. Prastarý způsob konzervace rybího masa z dob portugalských objevitelských výprav. Důležité je dokonalé odsolení. Sušené tresčí maso se musí před samotným vařením zhruba dva až čtyři dny máčet ve vodě, aby nabylo původní vlhkosti a zbavilo se přebytečné soli. V průběhu uvedené doby namáčení treska nabyde původních rozměrů, změkne a odsolí se. Teď už jen kde ji koupit, internet nebo si ji nechat dovézt z Portugalska, což byla i moje volba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2016 18:20
Fotka osmažené tresky nemá chybuRecept se mi velice líbí
11. 12. 2016 18:50
:
11. 12. 2016 13:22
skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cheesecake od Evy
Přidáno před 34 minutami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 3 hodinami
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 14 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 28 minutami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 46 minutami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 16 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 16 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 17 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 17 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 17 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 18 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 19 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Portugalská treska Bacalhau: Ryba, kterou touží na cestách ochutnat téměř každý. Takhle snadno si ji připravíte i doma
Flambování je opalování pokrmů pomocí alkoholu: Víte, že flambovat můžete i doma?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: sušené ryby recept sušená ryba recepty treska tmavá recepty fish portugalské rybí recepty treska recept sušené ryby recept fotka fisch and chips recept sušená ryba dehydrování recepty z vajec fish and chips recept susene ryby recepty portugalské recepty odsolení kaparů rybí chipsy z tresky fish and chips videorecepty recepty na sušenou tresku sušená ryba chips recepta na sušenou tresku
Suroviny: treska, mouka hladká, vejce, voda perlivá, pepř mletý, sůl, cukr, olej
Fish & Chips ze sušené portugalské tresky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q9w
3 názory