Fazolová polévka po mexicku
Recept ještě nebyl hodnocenHustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Restované mleté maso zasypete směsí mexického koření, přidáte řapíkatý celer,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 611 kJ / 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,50 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 7,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hustá polévka inspirovaná mexickou kuchyní vás zasytí a ještě si skvěle pochutnáte. Restované mleté maso zasypete směsí mexického koření, přidáte řapíkatý celer,…
Žampiony očistíme, oloupeme (není nutné), velké nakrájíme na čtvrtky, menší jen rozpůlíme.V kastrolu rozehřejeme trošku oleje a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli.…
Trhané maso využijeme v různých sendvičích, či burgerech. Nejlepší je, když maso budeme před pečením delší dobu marinovat. Fenyklová semínka dodají masu zajímavé, lehce…
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. Necháme min. hodinu marinovat a poté…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Červená čočka je úžasná surovina pro svoji rychlou a snadnou přípravu i vysoce ceněnou nutriční hodnotu. Zkuste pro oživení chuti přidat kadeřávek a sezónní medvědí…
Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu a chilli – to opravdu stojí za to! Po tomto jídle se budete olizovat! Sladké omáčky s trochou té pikantnosti skvěle fungují s…
Čočku uvaříme do měkka ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Rozmixujeme tyčovým mixerem a necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme cibulku na jemno a osmažíme…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Původem je sice sicilský, ale známý je pod anglickým názvem. Recept na rychlou úpravu kuřecího masa v husté smetanové omáčce s parmezánem a sušenými rajčaty si najde…
Čočku propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Přidáme drobně nakrájený zázvor, kari a chilli vločky.Před koncem vlijeme kokosové mléko, ochutíme rybí omáčkou a…
Sýrový tatarák oceníte nejlépe na dozlatova opečené topince. Navíc vás postaví na nohy. Tajemství správné chuti spočívá ve výběru koření a způsobu dochucení, proto si…
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme…
Lehce pikantní turecký vajíčkový salát (Yumurta piyazi) připravíte raz dva. Jen málo surovin a výsledná vynikající chuť tento salát posune mezi vaše oblíbené. Spolu s…
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč…
Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme předem namočené…
Okurku podélně zbavíme škrabkou střídavě části slupky. Pak ji nakrájíme na slabá kolečka. Stejně nakrájíme ředkvičky. Červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky…
Cibuli a papriku nakrájíme najemno. Dáme na pánev s olejem a necháme za občasného míchání změknout.Přidáme koření, necháme rozvonět a vlijeme rajčata. Dáme rajčatovou…
Do hrnce dáme olej a zmáčkneme START. Do rozehřátého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, papriku dobře promícháme a chvilku osmahneme. Přidáme na nudličky…
Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme…
Květák rozebereme na malé růžičky. Papriky nakrájíme na proužky, zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a mrkev jemně nastrouháme…
Dostali jste chuť na asijskou kuchyni? Vyzkoušejte recept na smaženou rýži, která může být hlavním chodem či přílohou a dá se podávat s masem i bez. Překvapte své blízké…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Cuketové zelí podle Jaroslava Sapíka máte hotové za pár minut: Nešetřete kmínem, radí slavný šéfkuchař
Královna televizního vaření slaví 90! Vyzkoušejte nejlepší recepty Jiřiny Bohdalové
Na Matějskou až po výplatě! Cukrová vata za 300 Kč, pivečka za šedesát, nejdráž je hned u vchodu