Bramborák se zeleninou a kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Drůbeží maso nakrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji. Po chvilce přidáme nakrájenou zeleninu a chvíli podusíme do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, zakápneme…
1-Do woku dame rozohriat 1-2 lyzice rastlinneho oleja , pridame na tenko nakrajane bravcove mäso a opekame pri vysokej teplote, kym lahko nezhnedne.( stir fry )…
pejsek je vytvořený z bagetky, tělíčko je celá bagetka, nožky kraje bagetky a hlava je tak nějak seřezaná z bagety, celé je to pomazané pomazánkou a posypané strouhaným…
Vejce, majonézu, strouhaný sýr a mouku dejte do mísy a rozmíchejte dohladka. Rozehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160) . Směs vylijte na plech vyložený pečícím…
Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou.Pak jsem je hodil na hlubší…
Placka: Smícháme všechny ingredience a pečeme nasucho na nepřilnavé pánvi, z obou stran dozlatova.Náplň: Maso nakrájíme na tenké proužky, smícháme s kořením a hořčicí.…
Nejprve uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale stačí i hodina, potom řízky obalíme v hladké mouce a…
Pomalým varem uvaříme hlavu společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Hlavu obereme a kousky masa necháme bokem. Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hl.…
Na pánev dáme rozpálit olej, oloupeme cibuli a nakrájíme na jemno. Hodíme na pánev, slaninu taktéž nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli, opečeme. Pak přisypeme…
Z kotlety uděláme steaky cca 2-3 cm.Z ingrediencí připravíme marinádu, kterou vetřeme do steaků a necháme 2 hodiny odpočívat.Na rozpálené pánvi s trochou oleje…
Nejprve si zvolené bylinky nasekáme na drobné kousky a smícháme s trochou oleje. Kůži na straně očištěného filetu propícháme na několika místech vidličkou (nejlépe…
Maso osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou a necháme odležet. Cibuli si nakrájíme na jemno, žampiony na plátky, mrkev na hranolky, celer na kostičky. Na hlubokou…
Na masle opečieme klobúčiky podpňoviek z jednej strany, otočíme, osolíme a opäť opečieme. Postupne takto opečieme z oboch strán všetky klobúčiky. Potom ich vložíme…
Papričku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok, Zázvor a cesnak…
Cibulová omáčka se žampióny: V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme sekanou cibuli, na kolečka či plátky pokrájenou mrkev, ředkev a žampióny. Za stálého míchání podusíme…
Na másle orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř a lžičku kari, zalijeme jedním litrem vody a 5 minut dusíme. Směsí zalijeme kuskus, promícháme a necháme nabobtnat.Na…
V rozehřáté pánvi osmažíme nasucho plátky česnekového boku nebo slaniny dle chuti. Plátky po osmažení přendáme na talířek a do výpeku rozklepneme vejce, která osolíme,…
Zeleninu nakrájíme na kousky, krom cherry rajčat, ta necháme vcelku. Bylinky nasekáme na jemno. Přidáme do zeleniny. Osolíme, opepříme a přidáme olej, promícháme.Paličky…
Quinou zalijeme studenou vodou a po 10 minutách slijeme. Přidáme dvojnásobek vody, než je podíl quinoy, a osolíme. Vaříme cca 15 minutek do měkka. Nakonec přidáme…
Brambory předvaříme asi 10 minut, Hokkaido očistíme nebo oloupeme, vydlabeme, nakrájíme na hrubší hranolky a kdo rád pečenou cibuli (nejlepší je červená, ale i obyčejná…
Nejprve si smícháme přísady na marinádu, ochutíme tak, aby to bylo příjemně nakyslé kořeněné chuti. Vložíme steak do marinády, maso musí být potopené, a necháme přes noc…
Žebírka několikrát na krajích nasekneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve směsi mouky, rozmarýnu a oregána. Obalená žebírka zprudka opečeme na oleji,…
Quinou zalijeme studenou vodou a po 10 minutách slijeme. Přidáme dvojnásobek vody, než je podíl quinoy a osolíme. Vaříme cca 15 minutek do měkka. Nakonec přidáme mražený…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte
Sezona v září: Čas vinobraní a burčáku si můžeme zpestřit vařením povidel ze švestek, jablek nebo hrušek