Krém povznese každý dezert o úroveň výš. Který patří k vašim nejoblíbenějším?
Krém je nedílnou součástí sladké kuchyně, kde má opravdu široké využití. Největší výhodou je, že jej můžete připravit z různých surovin, a tak si na něm může pochutnat opravdu každý. Vyberou si jak milovníci lehčích a svěžích krémů, tak i ti, kteří nedají dopustit na klasický máslový krém.
Do čeho všeho využijete krém?
Krémy mají různé využití. Nejčastěji se používají do dortů, řezů, zákusků či rolád. Oblíbené jsou také muffiny či cupcaky, které jsou dozdobeny právě lehkým krémem. Samotný krém pak lze také s dalšími komponenty (ovoce, sušenky, ovocné omáčky) navrstvit do skleniček a máte efektní dezert na stole. Bez krému se pak také samozřejmě neobejde vánoční cukroví, nebo oblíbené dukátové buchtičky.
Chutný krém lze připravit z různých surovin
To, z jakých surovin budete připravovat krém, záleží na tom, co právě pečete a co máte rádi. Do základního krému pak můžete přidat různé ingredience navíc (čokoláda, ovoce, káva, ořechy, kokos apod.) podle chuti.
- Krém z mascarpone a šlehačky,
- krém ze šlehačky,
- krém z tvarohu a zakysané smetany.
- krém z másla,
- krém z čerstvého sýra,
- krém z pudinku,
- ganache s čokoládou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé hot dogy
Přidáno před 20 hodinami
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno před 20 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Přidáno 26. 5. 2024 18:05
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno 26. 5. 2024 15:20
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno 26. 5. 2024 13:52
Guláš na jedničku
Přidáno 26. 5. 2024 09:53
Přečtěte si Zobrazit více
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Jídelní rozmary slavných: Hrdina Pobřežní hlídky David Hasselhoff vypije denně pět litrů vody a nejraději má grilované kuřecí maso