Máslový krém na vánoční cukroví

Ivana41 Kuchařka:

Zdobení 41 názorů

534

Suroviny

250 g másla
6 lžic pískového cukru
1 vejce
kakao
ořechy
rum
silný extrakt ze zrnkové kávy studený
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni.

  2. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu.

  3. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 634 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový krém na vánoční cukroví

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahulko to nám neříkej,že to množství krému na fotce je z 250 g másla ! To je kybl krému!;-);-);-);-);-):-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    casino: Počteníčko to je, ale trocha zábavy při vaření neškodí a když přidáte do krému trochu víc rumu, má chuť jak vaječňák.
    Děkuji za zjednodušení přístupu. Přeji všem hezké svátky:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Kaciánová:
    Jj, díky:-K To je ale počteníčko, že?
    No, dovolil jsem si zjednodušit přístup k receptu: http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mi...

    Odpovědět

  • Jana Kaciánová Jana Kaciánová(neregistrovaný)

    casino: Ne to není ono, je to na stránkách dorty od mámy a je to slovensky http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mikrovlnky-tajny-nazov-nebicko-v-ustach

    Odpovědět

  • casino casino

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Od té doby, co jsem náhodou objevila recept na francouzský krém z mikrovlnky, jiný nedělám, je výborný i pod potahovací hmotu a nešlehá se na páře. Stačí zadat do vyhledávače - francouzský krém priamo z mikrovlnky, poprvé se mi nepovedl, protože jsem nepřizpůsobila čas počtu vajec, ale pak už jsem to vychytala:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Katka:
    Jj, to znám;-( Proto používám moučkový cukr:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    dobrý večer, co dělat s tím cukrem když je i po vé vodní lázni nerozpuštěný? rozpustí se, aby to nechroupalo mezi zubama? Díky moc

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    EVA HOŘELICOVÁ: zřejmě jsi dala ta ušlehaná vejce trochu vlažná - zkus dát do lednice a za hodinu přešlehat:-)

    Odpovědět

  • EVA HOŘELICOVÁ EVA HOŘELICOVÁ(neregistrovaný)

    mám spíš dotaz jak napravit krém když nezhoustl?

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autorka receptu)

    eliska111: v názvu je napsáno Vánoční cukroví, ale jde to i na dorty, prostě všude kde je potřeba krém.:-p

    Odpovědět

  • vlazy vlazy(neregistrovaný)

    Pokud to má být máslový krém tak bych to s herou nezkoušel. Hera se do takových krémů nedoporučuje. Navíc s máslem to bude chutnat asi mnohem lépe.

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Monika: Na krém já používám máslo,ta Hera je spíše do těsta.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý večer. Krém budu dělat poprvé. Můžu dát Heru místo másla nebo musi být máslo, děkuji za odpoved:-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    eliska111: tento krém používám léta,plním s ním všechno cukroví,jenom dávkování mám jiné - 3 vejce,15 dkg cukru,25 dkg másla.Krému je hodně,je to základ - rozdělím jak potřebuji a dochutím ,kakao,ořechy,rum,citron,takže ze základu mám krémy různé chuti.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: krémy do cukroví krémy do vánočního cukrovi krém na cukroví krém do vánočního cukroví krém do cukroví krém na vánoční cukroví krémy na cukroví jak dlouho vydrží máslový krém vařený máslový krém vařený krém do cukroví kakaový krém do cukroví základní máslový krém máslový krém trvanlivý krém do vánočního cukroví krémové cukroví vanilkový krém do cukroví krémové vánoční cukroví recepty na krémy do cukroví vánoční krémy krémy do cukroví ktere vydrzi mesic

Zapomněl/a jsem heslo