Máslový krém na vánoční cukroví

Suroviny

250 g másla
6 lžic pískového cukru
1 vejce
kakao
ořechy
rum
silný extrakt ze zrnkové kávy studený
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni.

  2. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu.

  3. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

Komentáře k receptu Máslový krém na vánoční cukroví

  • lexikona17 lexikona17

    Krém je dobrý, já ještě přidávám kašičku z polohrubé mouky, krém je víc našlehaný a lehčí. 1dl vody a pol. lž. mouky, udělám kašičku na plotně, nechám vychladit, průběžně míchám aby se neudělala krusta a nebyly hrudky. Studený pak zašlehám do krému. :yes::-8 <3

    Odpovědět

  • lexikona17 lexikona17

    Monika: Heru rozhodně ne, má lehce navinulou chuť a nebylo by to tak dobré. ;-)

    Odpovědět

  • jupinkaa jupinkaa

    Dobry den, krem vypada bajecne, letos ho chci vyzkouset do cukrovi. Mohu se zeptat jak dlouho cukrovi plnene timto kremem vydrzi? A staci ho mit v chladu, nebo vylozene v lednici? Dekuji! :-K

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahulko to nám neříkej,že to množství krému na fotce je z 250 g másla ! To je kybl krému!;-);-);-);-);-):-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    casino: Počteníčko to je, ale trocha zábavy při vaření neškodí a když přidáte do krému trochu víc rumu, má chuť jak vaječňák.
    Děkuji za zjednodušení přístupu. Přeji všem hezké svátky:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Kaciánová:
    Jj, díky:-K To je ale počteníčko, že?
    No, dovolil jsem si zjednodušit přístup k receptu: http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mi...

    Odpovědět

  • Jana Kaciánová Jana Kaciánová(neregistrovaný)

    casino: Ne to není ono, je to na stránkách dorty od mámy a je to slovensky http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mikrovlnky-tajny-nazov-nebicko-v-ustach

    Odpovědět

  • casino casino

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Od té doby, co jsem náhodou objevila recept na francouzský krém z mikrovlnky, jiný nedělám, je výborný i pod potahovací hmotu a nešlehá se na páře. Stačí zadat do vyhledávače - francouzský krém priamo z mikrovlnky, poprvé se mi nepovedl, protože jsem nepřizpůsobila čas počtu vajec, ale pak už jsem to vychytala:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Katka:
    Jj, to znám;-( Proto používám moučkový cukr:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    dobrý večer, co dělat s tím cukrem když je i po vé vodní lázni nerozpuštěný? rozpustí se, aby to nechroupalo mezi zubama? Díky moc

    Odpovědět

  • hosta hosta

    EVA HOŘELICOVÁ: zřejmě jsi dala ta ušlehaná vejce trochu vlažná - zkus dát do lednice a za hodinu přešlehat:-)

    Odpovědět

  • EVA HOŘELICOVÁ EVA HOŘELICOVÁ(neregistrovaný)

    mám spíš dotaz jak napravit krém když nezhoustl?

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autor receptu)

    eliska111: v názvu je napsáno Vánoční cukroví, ale jde to i na dorty, prostě všude kde je potřeba krém.:-p

    Odpovědět

  • vlazy vlazy(neregistrovaný)

    Pokud to má být máslový krém tak bych to s herou nezkoušel. Hera se do takových krémů nedoporučuje. Navíc s máslem to bude chutnat asi mnohem lépe.

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: krémy do vánočního cukrovi krémy do cukroví krém do cukroví máslový krém krém na cukroví krém do vánočního cukroví krém na vánoční cukroví krémy na cukroví základní máslový krém jak dlouho vydrží máslový krém nejlepší krémy do vánočního cukroví trvanlivý krém do vánočního cukroví vařený máslový krém kakaový krém do cukroví vařený krém do cukroví krémové vánoční cukroví krémové cukroví recepty na krémy do cukroví vanilkový krém do cukroví vánoční krémy