Máslový krém na vánoční cukroví

Ivana41 Kuchařka:

Zdobení 29 názorů

527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

250 g másla
6 lžic pískového cukru
1 vejce
kakao
ořechy
rum
silný extrakt ze zrnkové kávy studený
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni.

  2. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu.

  3. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 308 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový krém na vánoční cukroví

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Monika: Na krém já používám máslo,ta Hera je spíše do těsta.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý večer. Krém budu dělat poprvé. Můžu dát Heru místo másla nebo musi být máslo, děkuji za odpoved:-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    eliska111: tento krém používám léta,plním s ním všechno cukroví,jenom dávkování mám jiné - 3 vejce,15 dkg cukru,25 dkg másla.Krému je hodně,je to základ - rozdělím jak potřebuji a dochutím ,kakao,ořechy,rum,citron,takže ze základu mám krémy různé chuti.

    Odpovědět

  • eliska111 eliska111

    Na jaké cukroví je tento krém? <3:-)

    Odpovědět

  • liliepnouci liliepnouci(neregistrovaný)

    Krém: 4 žloutky, 4 lžíce studeného mléka, 3 lžíce moučkového cukru, 2 vrchovaté lžíce tmavého dobrého kakaa šleháme v páře, a to poměrně dlouho, do hustého krému. Ten potom necháme vychladnout a vychlazený po menších částech přidáváme do změklého másla. Šleháme metličkami elektrického šlehače spíše na nižší otáčky. Pokud chceme krém světlý, ubereme mléka a nedáváme kakao. Používám do cukroví (originálně na kokosové řezy), které samozřejmě uchovávám v chladnu, žloutků se při dodržení technologického postupu není třeba obávat. Krém je tedy myšlen jako trvanlivý, do vánočního cukroví.

    Odpovědět

  •  Anežka Anežka(neregistrovaná)

    Vejce,-šlehané ve vodní lázni -tudíž hrnec s vejci je- v hrnci s vodou,voda vaří,tím uvaří šlehané vejce s cukrem na krém.Potom se nechá vychladnout,je dobré hrnec s vejci ušlehanými,horkými,-dát na chvíli do umyvadla,nebo nádoby se studenou vodou.Vejce se tak schladí a jsou k dalšímu použití do krému máslového.:-!:yes:

    Odpovědět

  • Zoja Zoja(neregistrovaná)

    Iness:Tak tenhle krém jsem se naučila ve škole při vaření (rok 1966) a dělám ho doteď.

    Odpovědět

  • Martina Hankeová Martina Hankeová(neregistrovaný)

    Tohoto receptu se bát nemusíte,pokud jej skladujete při teplotě do 8 stupňů,a nezapomenete přidat 1-1.5 lžíce rumu,vydrží. Všem hezké svátky a hodně zdraví.

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon(neregistrovaný)

    Pro ty, které mají strach z tohoto receptu kvůli čerstvému vejci. Je to jednoduché, vejce šleháte s cukrem v horké páře, tím ho vaříte. Tento recept znám už dlouho a opravdu vydrží. Je především určen třeba do dortů v létě, kdy žádný jiný krém tak dlouho nevydrží pěkně ztuhlý a dobrý.;-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Iness:Dělám stejný, je výborný i s obměnami :-).

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    nechápu Vánoční krém a vejce však to nevydrží moc dlouho já dělám krém prostě vyšlehám máslo a cukr máslo ne moc změklé tak akorát zamícham cukr a třeba ořechy jemně mleté a jeto výborný a bez vajec tuhne krásně a chutná celé rodině :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • *** ***(neregistrovaný)

    jak dlouho tento krém vydrží ?:-)

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

    Tento krém může být moc dobrý,děkuji moc za recept :-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    tento krém je skvělej, dělala jsem kávový, děkuji za recept :-p:-p:-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo