Máslový krém na vánoční cukroví

Ivana41 Kuchařka:

Zdobení 24 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

250 g másla
6 lžic pískového cukru
1 vejce
kakao
ořechy
rum
silný extrakt ze zrnkové kávy studený
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni.

  2. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu.

  3. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový krém na vánoční cukroví

  •  Anežka Anežka(neregistrovaná)

    Vejce,-šlehané ve vodní lázni -tudíž hrnec s vejci je- v hrnci s vodou,voda vaří,tím uvaří šlehané vejce s cukrem na krém.Potom se nechá vychladnout,je dobré hrnec s vejci ušlehanými,horkými,-dát na chvíli do umyvadla,nebo nádoby se studenou vodou.Vejce se tak schladí a jsou k dalšímu použití do krému máslového.:-!:yes:

    Odpovědět

  • Zoja Zoja(neregistrovaná)

    Iness:Tak tenhle krém jsem se naučila ve škole při vaření (rok 1966) a dělám ho doteď.

    Odpovědět

  • Martina Hankeová Martina Hankeová(neregistrovaný)

    Tohoto receptu se bát nemusíte,pokud jej skladujete při teplotě do 8 stupňů,a nezapomenete přidat 1-1.5 lžíce rumu,vydrží. Všem hezké svátky a hodně zdraví.

    Odpovědět

  • Suzymon Suzymon(neregistrovaný)

    Pro ty, které mají strach z tohoto receptu kvůli čerstvému vejci. Je to jednoduché, vejce šleháte s cukrem v horké páře, tím ho vaříte. Tento recept znám už dlouho a opravdu vydrží. Je především určen třeba do dortů v létě, kdy žádný jiný krém tak dlouho nevydrží pěkně ztuhlý a dobrý.;-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    Iness:Dělám stejný, je výborný i s obměnami :-).

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    nechápu Vánoční krém a vejce však to nevydrží moc dlouho já dělám krém prostě vyšlehám máslo a cukr máslo ne moc změklé tak akorát zamícham cukr a třeba ořechy jemně mleté a jeto výborný a bez vajec tuhne krásně a chutná celé rodině :-)

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • *** ***(neregistrovaný)

    jak dlouho tento krém vydrží ?:-)

    Odpovědět

  • BUBAK BUBAK

    Tento krém může být moc dobrý,děkuji moc za recept :-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Irule Irule

    tento krém je skvělej, dělala jsem kávový, děkuji za recept :-p:-p:-K

    Odpovědět

  • veverka50 veverka50

    Děkuji za recept od Bahulky :-) určitě letos vyzkouším.
    Celá leta jsem dělala krém co dělala moje maminka:
    Kolik másla,tolik cukru moučka,jeden žloutek a třít,když to bylo utřené tak pro nastavení se přidával puding udělaný z vody bez cukru(vychladlý) Tento krém je velice jemný a dobrý,ale letos zkusím tento snad to zvádnu :-) ;-)

    Odpovědět

  • Katu Katu(neregistrovaný)

    Nevěřila jsem tomu, ale když jsem to vajíčko a cukr míchala dlouho ve vodní lázni, pak dala bokem než jsem si rozmíchala pak máslo, tak to tak ztvrdlo, že z toho byla prima drobenka. :-) Tak jsem si dala repete a větší majzl a už to šlo :-)

    Odpovědět

  • Naďa Kánská Naďa Kánská(neregistrovaný)

    Do máslového krému dávám zásadně vařený žloutek. Krém je kompaktní, hustý a je bez rizika salmonely. Vyšlehám máslo s cukrem do pěny, přidám vnitřek vanilkového lusku,vařený žloutek a nakonec po kapkách rum. Je krásně sametový a v lednici velice rychle ztuhne. Do krému je také možno přidat-kávu,mleté oříšky, strouhanou čokoládu, vařený kokos atd.

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Klára:jestli jsi dala jedno vejce a ubrala cukr na cca 4-5 lžic tak v tom nevidím problém...máslo by mělo ztuhnout. Pokud přece jen je to stále řídké, tak budeš muset přidat ještě změklé máslo a znovu vyšlehat. Předpokládám, že neplechu ti tam dělá bílek. Já do krému používám jen žloutek;-).

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Dělala jsem to z obyčejného másla. Nepoužila jsem celé, protože mám jen pár kousků, které chci naplnit. Dala jsem tam asi 2/3 másla. Ale nejspíš jsem ho úplně rozpustila, protože jsem to vmíchala do těch zahřátých vajec.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo