Máslový krém na vánoční cukroví

Ivana41 Kuchařka:

Zdobení 41 názorů

531

Suroviny

250 g másla
6 lžic pískového cukru
1 vejce
kakao
ořechy
rum
silný extrakt ze zrnkové kávy studený
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni.

  2. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu.

  3. Tento základní krém můžeme dochutit podle potřeby.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 590 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslový krém na vánoční cukroví

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bahulko to nám neříkej,že to množství krému na fotce je z 250 g másla ! To je kybl krému!;-);-);-);-);-):-D

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    casino: Počteníčko to je, ale trocha zábavy při vaření neškodí a když přidáte do krému trochu víc rumu, má chuť jak vaječňák.
    Děkuji za zjednodušení přístupu. Přeji všem hezké svátky:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Kaciánová:
    Jj, díky:-K To je ale počteníčko, že?
    No, dovolil jsem si zjednodušit přístup k receptu: http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mi...

    Odpovědět

  • Jana Kaciánová Jana Kaciánová(neregistrovaný)

    casino: Ne to není ono, je to na stránkách dorty od mámy a je to slovensky http://tortyodmamy.sme.sk/content/krem-priamo-z-mikrovlnky-tajny-nazov-nebicko-v-ustach

    Odpovědět

  • casino casino

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Od té doby, co jsem náhodou objevila recept na francouzský krém z mikrovlnky, jiný nedělám, je výborný i pod potahovací hmotu a nešlehá se na páře. Stačí zadat do vyhledávače - francouzský krém priamo z mikrovlnky, poprvé se mi nepovedl, protože jsem nepřizpůsobila čas počtu vajec, ale pak už jsem to vychytala:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Katka:
    Jj, to znám;-( Proto používám moučkový cukr:-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    dobrý večer, co dělat s tím cukrem když je i po vé vodní lázni nerozpuštěný? rozpustí se, aby to nechroupalo mezi zubama? Díky moc

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    EVA HOŘELICOVÁ: zřejmě jsi dala ta ušlehaná vejce trochu vlažná - zkus dát do lednice a za hodinu přešlehat:-)

    Odpovědět

  • EVA HOŘELICOVÁ EVA HOŘELICOVÁ(neregistrovaný)

    mám spíš dotaz jak napravit krém když nezhoustl?

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41(autorka receptu)

    eliska111: v názvu je napsáno Vánoční cukroví, ale jde to i na dorty, prostě všude kde je potřeba krém.:-p

    Odpovědět

  • vlazy vlazy(neregistrovaný)

    Pokud to má být máslový krém tak bych to s herou nezkoušel. Hera se do takových krémů nedoporučuje. Navíc s máslem to bude chutnat asi mnohem lépe.

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    Monika: Na krém já používám máslo,ta Hera je spíše do těsta.

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Dobrý večer. Krém budu dělat poprvé. Můžu dát Heru místo másla nebo musi být máslo, děkuji za odpoved:-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    eliska111: tento krém používám léta,plním s ním všechno cukroví,jenom dávkování mám jiné - 3 vejce,15 dkg cukru,25 dkg másla.Krému je hodně,je to základ - rozdělím jak potřebuji a dochutím ,kakao,ořechy,rum,citron,takže ze základu mám krémy různé chuti.

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo