Jak připravit krém z mascarpone? Chutná luxusně a hodí se do náplní i pohárů
Mascarpone je zajímavou surovinou, která si získala v naší kuchyni své pevné místo. Mascarpone oceníme na přípravu lahodných dezertů, pohárů a sladkých zákusků. A určitě se nám bude hodit na italské tiramisu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Krém z mascarpone a šlehačky
- Připravíme si jedno mascarpone, dvě šlehačky (min. 31%), dva ztužovače šlehačky, podle chuti cukr krystal.
- Do mísy vložíme mascarpone, přidáme šlehačku, ztužovač a cukr.
- Směs šleháme metličkovým mixérem, dokud nevznikne tuhý krém.
- Hotový krém použijeme podle potřeby. Je skvělý na zdobení pohárů i jako náplň do moučníků.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Maková náplň nastavená
Přidáno před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 10 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kakaové řezy se šlehačkovým krémem s mascarpone voní kakaem, jsou neuvěřitelně vláčné a chutnají naprosto božsky
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
7 nejlepších krémů na dorty, rolády, řezy, cukroví a jiné zákusky: Který z nich si vyberete? Poradíme s přípravou
Komentáře
4. 3. 2023 12:34