Marmeláda zdokonalí palačinky, dorty i sýry. Z čeho všeho lze připravit?
Jakákoliv marmeláda je v kuchyni skvělým pomocníkem, neboť se hodí do sladké, ale i slané kuchyně. K přípravě marmelády můžete využít téměř jakékoliv ovoce, které si v trochu jiné podobě chcete dopřávat celý rok. Tuto sladkou pochoutku si dokonce mohou vychutnat i děti či ti, co si hlídají figuru, protože je možné připravit i marmeládu bez cukru.
Tradiční i netradiční marmelády
K dostání jsou jak tradiční, tak i méně tradiční marmelády. Mezi klasiku patří bez pochyby marmeláda z rybízu (i černého rybízu), třešní, ostružin, angreštu, jahod, meruněk či malin. Do těch méně tradičních pak spadá marmeláda z aronie, josty, špendlíků, ale i třeba z rajčat nebo cuket.
Využití marmelády v kuchyni
Marmeláda má v kuchyni široké využití. Asi nejoblíbenější je namazaná na toastu nebo pečivu, kde dodává sladkou chuť a konzistenci. Dále se často používá také k dochucení dezertů, jako jsou dorty, koláče, muffiny, palačinky a lívance. Oblíbená je také i ve slané kuchyni, kdy se používá do sladkých omáček pod maso, nebo také k různým druhům sýra, což tvoří zajímavou kombinaci sladkých a slaných chutí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Ledová čokoláda vlastně není čokoláda. Proč se do ní nesmí kousat?
Retro okénko: Knemix aneb směs na knedlíky v prášku stála 3,60 Kč a připravit se z ní daly třeba i sladké smaženky
Novoroční čočka pro bohatství a štěstí: Uvařte si ji třeba podle Čiriny Košíkové, oblíbené kuchařky Václava Havla