Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak plnit linecké marmeládou: Rady a tipy pro cukroví jako na výstavu
Zdroj: Toprecepty

Linecké cukroví je nejlepší plněné chuťově výraznou marmeládou - rybízovou, malinovou nebo pomerančovou. Kolečka, srdíčka, hvězdičky nebo čtverečky s horním vykrojeným středem patří mezi klasické druhy cukroví, které nesmí na stole chybět.

Na cukroví s vykrojeným středem, ze kterého vykukuje tmavá marmeláda, není co zkazit. Když slepené tvary obalíme v moučkovém cukru a uložíme do krabice, může se cukr na marmeládě rozpustit, korpusy zmokvají a už nejsou tak hezké.

Jak plnit cukroví marmeládou

Máme stejné množství plných a vykrájených tvarů, které budeme slepovat:

  • Použijeme marmeládu bez kousků a zrníček, naředíme ji pár kapkami horké vody a metličkou prošleháme. 
  • U cukrářského sáčku ustřihneme špičku a naplníme ho marmeládou. Na plný tvar cukroví naneseme ze sáčku náplň.
  • Marmeládu necháme zaschnout. Pokud ji hned zakryjeme dalším cukrovím bez zaschnutí, budou se obě vrstvy rozjíždět.
  • Vykrojené tvary položíme na stůl a přes sítko stejnoměrně poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou.
  • Po zaschnutí marmelády oba tvary spojíme, necháme ještě zaschnout a pokud marmeláda už nelepí, uložíme cukroví do krabice.

V našem videu vám ukážeme, jak na přípravu klasických slepovaných lineckých koleček. Na jeho konci je vidět zasněžené cukroví - kdo chce mít na stole linecké s krásně tmavými středy, vyzkouší je ozdobit podle naší rady:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více