Rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Celý červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Pak ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.

  2. Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak odložíme.

Komentáře k receptu Rybízová marmeláda

  • Buchyna Buchyna

    tejaja: děkuji za odpověď.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Buchyna: Neviem, na koho máte tú otázku ohľadom umývania ríbezlí, či na mňa alebo na Františku a aký recept ešte chcete. Ja ríbezle samozrejme prepláchnem studenou vodou. ;-)

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Frantiska: zdravím Fanynko, máte recept na svém profilu? Ráda bych si jej přečetla- zaujal mne. A ještě jeden dotaz ( asi hloupý ), umýváte před vařením ten rybíz? Děkuji a těším se na další Vše recepty. Buchyna:yes::-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Volchvi11: Ďakujem.:-K

    Odpovědět

  • Volchvi11 Volchvi11

    Dobrý den, dělám už třetím rokem a je VYNIKAJÍCÍ, stejně jako i ostatní recepty od Tejaji. :yes::-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: ;-) Ďakujem za fotečku. :-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    tento rok jsem vyzkoušela nepasírovat, ale připravit rovnou ze šťávy :) přikládám foto

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    aksvo: dakujem, som rada, ze sa vydarila
    . ako pisem, varime takto uz desatrocia, je to jednoduche a rychle.;-)

    Odpovědět

  • aksvo aksvo

    Mockrát děkuji za super recept, už teď se těším na linecké s domácí rybízovou<3 povedla se na první dobrou, jen jsem s cukrem převařovala cca 20min (už bylo zřejmé, že tuhne) :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: Ďakujem, teší ma, že ti vyhovuje. V našej rodine je to najobľúbenejší lekvár. :-K

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    po dlouhe dobe jsem se zase vrhla na zavarovani :) tato zavarenina je naprosto skvela. Delala jsem z cerveneho a zvlast i z bileho rybízu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zdenekn: Ja to varím bez pokrývky, lebo to rado vzkypí a zasviní sporák, rovnako pri druhom varení. Keď začnú ríbezle vrieť, stíšim plameň tak, aby stále vreli, ale nezakrývam.;-)

    Odpovědět

  • zdenekn zdenekn

    Marmeládu jsem dělala poprvé a výsledek je vynikající, jak barva, tak chuť,hustota.... na receptu jsem vůbec nic neměnila. Mám jen dotaz, při první půlhodince rozváření - s poklicí nebo bez? Díky za odpovědi ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Lumiel: To som mimo z toho, čo píšete. Robíme takto lekvár desaťročia, ešte som chodila na strednú školu, keď recept mamka dostala od kolegyne, Ani jediný raz sa nestalo, aby nebol pevný a robíme ho každý rok, lebo ho máme na koláče najradšej, je nakyslý. V niečom ste museli urobiť chybu. Žeby to bolo prezretým ovocím?

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Ano cekala jsem den a pul urcite a je to tekutejsi :-( no mame rybiz uz dyl, ale az ted byl cas :-O riskla jsem to, udelala jsem pokus tak uvidim :-Q

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 9 11

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem