

Rybízová marmeláda
Suroviny
- Na 1 l šťávy:
- 1 kg cukru (stačí i 900 g)
Postup přípravy receptu
Celý červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Pak ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.
Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak odložíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybízová marmeláda
-
tejaja: děkuji za odpověď.
-
Buchyna: Neviem, na koho máte tú otázku ohľadom umývania ríbezlí, či na mňa alebo na Františku a aký recept ešte chcete. Ja ríbezle samozrejme prepláchnem studenou vodou.
-
Frantiska: zdravím Fanynko, máte recept na svém profilu? Ráda bych si jej přečetla- zaujal mne. A ještě jeden dotaz ( asi hloupý ), umýváte před vařením ten rybíz? Děkuji a těším se na další Vše recepty. Buchyna
-
Volchvi11: Ďakujem.
-
Dobrý den, dělám už třetím rokem a je VYNIKAJÍCÍ, stejně jako i ostatní recepty od Tejaji.
-
Frantiska:
Ďakujem za fotečku.
-
tento rok jsem vyzkoušela nepasírovat, ale připravit rovnou ze šťávy :) přikládám foto
-
aksvo: dakujem, som rada, ze sa vydarila
. ako pisem, varime takto uz desatrocia, je to jednoduche a rychle. -
Mockrát děkuji za super recept, už teď se těším na linecké s domácí rybízovou
povedla se na první dobrou, jen jsem s cukrem převařovala cca 20min (už bylo zřejmé, že tuhne)
-
Frantiska: Ďakujem, teší ma, že ti vyhovuje. V našej rodine je to najobľúbenejší lekvár.
-
po dlouhe dobe jsem se zase vrhla na zavarovani :) tato zavarenina je naprosto skvela. Delala jsem z cerveneho a zvlast i z bileho rybízu.
-
zdenekn: Ja to varím bez pokrývky, lebo to rado vzkypí a zasviní sporák, rovnako pri druhom varení. Keď začnú ríbezle vrieť, stíšim plameň tak, aby stále vreli, ale nezakrývam.
-
Marmeládu jsem dělala poprvé a výsledek je vynikající, jak barva, tak chuť,hustota.... na receptu jsem vůbec nic neměnila. Mám jen dotaz, při první půlhodince rozváření - s poklicí nebo bez? Díky za odpovědi
-
Lumiel: To som mimo z toho, čo píšete. Robíme takto lekvár desaťročia, ešte som chodila na strednú školu, keď recept mamka dostala od kolegyne, Ani jediný raz sa nestalo, aby nebol pevný a robíme ho každý rok, lebo ho máme na koláče najradšej, je nakyslý. V niečom ste museli urobiť chybu. Žeby to bolo prezretým ovocím?
-
Ano cekala jsem den a pul urcite a je to tekutejsi
no mame rybiz uz dyl, ale az ted byl cas
riskla jsem to, udelala jsem pokus tak uvidim