Rybízová marmeláda

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 143 názorů

535

Suroviny

Na 1 l šťavy:
1 kg cukru (stačí i 900 g)
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celý červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Pak ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.

  2. Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak odložíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízová marmeláda

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zdenekn: Ja to varím bez pokrývky, lebo to rado vzkypí a zasviní sporák, rovnako pri druhom varení. Keď začnú ríbezle vrieť, stíšim plameň tak, aby stále vreli, ale nezakrývam.;-)

    Odpovědět

  • zdenekn zdenekn

    Marmeládu jsem dělala poprvé a výsledek je vynikající, jak barva, tak chuť,hustota.... na receptu jsem vůbec nic neměnila. Mám jen dotaz, při první půlhodince rozváření - s poklicí nebo bez? Díky za odpovědi ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Lumiel: To som mimo z toho, čo píšete. Robíme takto lekvár desaťročia, ešte som chodila na strednú školu, keď recept mamka dostala od kolegyne, Ani jediný raz sa nestalo, aby nebol pevný a robíme ho každý rok, lebo ho máme na koláče najradšej, je nakyslý. V niečom ste museli urobiť chybu. Žeby to bolo prezretým ovocím?

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Ano cekala jsem den a pul urcite a je to tekutejsi :-( no mame rybiz uz dyl, ale az ted byl cas :-O riskla jsem to, udelala jsem pokus tak uvidim :-Q

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Lumiel: Neexistuje. A vy máte až teraz ríbezle? Veď už musia byť dávno prezreté. :-O Nechajte otočené hore snom do zajtra. Kedy ste robili lekvár? Úplné vychladnutie neznamená, že fľaša nie je teplá.

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Pomoc nevim, co se stalo vse jsem delala podle receptu, ale po uplnym vychladnuti mam marmeladu tekutou ;-( mam to znovu zahrat a dat gelfix? Poradi nekdo? :-?

    Odpovědět

  • Léňa Léňa

    Moc děkuji za rychlou odpověď.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Léňa: Aký želírovací myslíte ? Neuvádzam želírovací cukor. Normálny klasický cukor. :-) Ríbezle obsahujú veľa pektínu, hustne to krásne. Ale pozor, keď to budete liať do fľaštičiek, bude to tekuté. Stuhne až po úplnom vychladnutí. ;-)

    Odpovědět

  • Léňa Léňa

    Prosím.Dáváte tam i ten želírovací cukr?:-?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Mag: Ďakujem a teší ma, že chutí. Takto sme robili ríbezľový lekvár ešte v časoch, keď som bola dieťa. A chutí nám, preto tento recept neopúšťam.;-)

    Odpovědět

  • Mag Mag

    Dobrý večer Adventní. Již jsem sice děkovala za Váš recept v červenci, v době, kdy jsem vyráběla, ale až v tomto čase jsem ochutnala při mazání lineckého cukroví....marmeláda je perfektní, má úžasnou barvu, vůni a v neposlední řadě chuť, takže se u svých lineckých momentálně rozplývám blahem :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Petr: Je to rýchlejšie, než sa najprv trápiť s odšťavovaním.:-Q Okrem toho, pasírovaním sa dostane z ríbezlí viac vlákniny a pektínu ako odšťavovaním. Recept je postavený tak, že samoprve sa varí, až potom pasíruje, nie odšťavuje. Robiť to opačne NEDOPORUČUJEM. ;-)

    Hosta: Jitka, ďakujem za odpoveď, ale treba to robiť tak, ako je postavený recept. Pokiaľ niekomu nevyhovuje, má možnosť zvoliť iný recept. ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Petr: já mám tu zkušenost, že teplem se uvolní víc šťávy než zastudena - ale máš-li kvalitní odšťavňovač, můžeš i tak:-)

    Odpovědět

  • Petr Petr

    chci se zeptat, mohu rybíz nejdřív odšťavnit a pak teprve vařit nebo má nějaký význam vařit i se slupkou a stopkami?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Martina: To sa nedá dopredu povedať, každé ríbezle sú iné. Proste musíš rozvariť a prepasírovať, až potom uvidíš, koško toho je. A podľa toho, koľko šťavy máš, dáš cukor. ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo