Zero waste - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Bezodpadový život neboli Zero waste je moderní životní styl bez zbytečného odpadu. Jde o šetrný způsob chování k přírodě. V gastronomii se to týká mmj. využití potravin úplně beze zbytku. Není to vlastně nic zcela nového, v minulosti takto s potravinami zacházeli chudší lidé. To znamená, že i slupky a jiné části, které běžně vyhazujeme, se dají zpracovat na další jídlo.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 18 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 23 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Sladká pochoutka ze Slovenska: Jak si doma připravit pouťovou dobrotu, které se říká košický med
Jak péct cukroví se sádlem nebo škvarky? Chce to nižší teplotu a sádlo v kostce!
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience