Časté chyby při pečení pusinek: Pečení na vysokou teplotu způsobí uvnitř lepivost
Sněhové pusinky jsou oblíbené křehké cukroví, které se skládá pouze z vaječných bílků s cukrem, vyšlehaných do tuhé pěny. Suší se na nízkou teplotu v troubě. Poradíme na jakou teplotu pusinky péct a jak poznat, že jsou již upečené.
Pusinky jsou křehké sněhové pečivo. Skládají se pouze z vyšlehaného bílkového sněhu a cukru. Zdá se to jako jednoduchá věc, ale i pečení pusinek má svá pravidla, kterými předejdeme tomu, že budou vevnitř gumové s bublinami či popraskané.
Mohlo by vás zajímat
Časté chyby při pečení pusinek
Poradíme, jakých chyb se vyvarovat při pečení sněhového cukroví:
- Oddělování bílku a žloutku musí být precizní, nesmí nám nikdy v bílku zůstat žloutek.
- Během šlehání nesmíme dělat pauzy - pokud bychom šlehání přerušili, bílky mohou zvodnatět.
- Pozor bychom měli dát také na přešlehání bílků, v momentě, kdy pěna drží v míse a nestéká, má sníh ideální, na pohled lesklou, konzistenci.
- Moučkový cukr vždy přimícháváme postupně až do ušlehaného tuhého sněhu, jinak ztratí svoji nadýchanost.
- Chybou je péct sněhové pečivo na vysokou teplotu, jelikož poté ztrácí svoji bílou barvu a pusinky zhnědnou. Správně je sušíme v troubě a teplota by neměla překročit 120 °C.
- Při pečení na vysokou teplotu se také může stát to, že budou pusinky uvnitř lepivé a gumové.
Jak na dokonale křehké a bílé pusinky, to se inspirujte také ve videoreceptu, se kterým toto cukroví hravě zvládnete. Jednoduše tak zužitkujete zbylé bílky z pečení jiných druhů cukroví. Přejeme dobrou chuť.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 6 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně skladovat vánoční cukroví: Pusinky patří do krabice, perníčky do plechové dózy a úly do lednice
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
5 nejčastějších chyb při šlehání sněhu z bílků aneb proč se vám nedařilo
Komentáře