Časté chyby při přípravě langošů: Stačí dodržet jednoduchá pravidla při zadělávání a smažení těsta
Langoše jsou původem maďarské placky z kynutého těsta, smažené na pánvi. Podávají se ve stáncích s rychlým občerstvením, ale můžeme si je připravit i doma. Víte, jaké chyby se dají při jejich přípravě udělat?
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě langošů
Musíme počítat s tím, že kynuté těsto potřebuje čas - ale existují i jiné varianty langošů langošů (bramborové, tvarohové, s jogurtem), které jsou neméně chutné.
- Pokud přidáme do kynutého těsta příliš droždí, budou placky tvrdé. Doporučuje se 30 g droždí na 1 kg mouky.
- Těsto na langoše necháme dobře vykynout - musí zvětšit svůj objem 1,5x až 2x. Dobu kynutí nesmíme uspěchat, jinak budou placky nízké a tuhé.
- Placky tvarujeme na olejem potřeném stole, popřípadě si olejem natřeme ruce. Pokud použijeme na podsypání mouku, ta se bude při smažení připalovat.
- Placky tvarujeme tak, aby střed zůstal tenčí a okraje vyšší. Po vytvarování placky necháme ještě asi 30 minut odpočívat, jinak budou nízké.
- Langoše smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku, aby se dobře nafoukly - a pokud nechceme nadýchané placky, propíchneme je vidličkou.
- Placky po osmažení vysušíme papírovou utěrkou a tím odsajeme přebytečný tuk.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 7 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 8 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 9 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 19 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonale nadýchané langoše jako od stánku!
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Mini langoše z kynutého těsta: Krásně nadýchané placičky jsou úžasně vláčné díky zakysané smetaně a jejich příprava je snadná
Komentáře