Pečená zelenina s černuchou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,40 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2010 14:51
Robila som si len pre seba,takže mám toho menej,dala som to provensálske korenie a upečený cesnak som roztlačila na zemiakymňamPridávam fotkyA naozaj treba tých 90 min.,aj keď sa mi to najprv zdalo strašne moc
3. 8. 2010 11:48
Tohle je receptík přesně podle mého gusta. Koření černucha mi moc chutná, poprvé jsem si přivezla také z Egypta a teď kupuji "U Antonína" (viz odkaz Cathleen), dávám na dom. pečivo (housky, chléb) i na zeleninu.
3. 8. 2010 08:27
Černuchu jsem koupila tady http://www.koreni.cz/detail.php?pid=290 (je tam i foto), původně do chleba, protože je obsažena i v jejich směsi chlebového koření. Nemůžu říct, že by nebyla aromatická....když jsme do ní kousli, bylo to něco mezi nemletým mákem a pepřem, v chlebu to u nás neprošlo
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
3. 8. 2010 08:11
Pečená zelenina je skvělá +9
3. 8. 2010 06:53
To je parádaNemám síce doma tie korenia,iba šalátové,ale možno by to išlo aj s provensálskym...ešte uvidím,ale určite si to dnes urobím k obedu ako prílohu ku kuraťu
2. 8. 2010 22:34
2. 8. 2010 22:18
2. 8. 2010 21:58
Takže na zahradě se mi konečně batolí nějaké cuketky,tak hurá na to.Bodík už letí
2. 8. 2010 21:19
černuchu setou (nigella sativa) jsem si přivezla z Egypta a má mnohem výraznější chuť, než tady kupovaná - ráda s ní posypávám domácí pečivo, když peču třeba rohlíky nebo jí trošku přidávám do chleba
2. 8. 2010 21:14
musím říci, že se mě moc líbí recept kromě "čermuchy", znám ostatní přísady, takže vyzkouším (čermuchu už také znám viz komentář zde), díky
2. 8. 2010 20:56
Černucha setá - lidový název: černý kmín, nigela, semena černé cibule
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.
2. 8. 2010 20:47
Tak to je mnamka přesně podle mého gusta!! Bodík pro tebe už letí!!
2. 8. 2010 20:42
Děkuji.Já to slyšela poprvé.
2. 8. 2010 20:39
koření černucha jsou takové malé černé kuličky, které křupou, nejsou ani moc aromatické, jen mírně navanulé jako by rostly v kostele, sehnala jsem bez problémů v prodejně s kořením. není drahé.
2. 8. 2010 20:32
Římanko vypadá to skvěle.Jen nevím co je koření černucha.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 2 hodinami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 5 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 10 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 15 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 16 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 16 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 17 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 18 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Semínka černuchy dodávají výraznou chuť indickým pokrmům. Její léčivé účinky znali už starověcí lékaři
Pečené brambory na másle vonící česnekem a bylinkami: Připravte je podle videonávodu
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Další recepty
Tématické fráze: pečená zelenina černucha setá použití koření na pečenou zeleninu černucha setá čermucha černucha setá recepty černý kmín recept černý kmín z egypta grilovaná zelenina s černuchou nigela sativa černucha použití koření černucha na co použití co je cerna zelenina pečená nebo restovaná paprika-recept zelenina z egypta pecena zelenina koření černucha pecena zelenina.lilek apod. černucha setá foto pak choi pečené
Suroviny: lilek, cuketa, mrkev, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, brambory, koření ratatouille, černucha, sůl, olej olivový
Pečená zelenina s černuchou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMmJ
15 názorů