Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Je zajímavé, kolik různých chutí se dá vykouzlit z jediného druhu zeleniny. Začíná to už při kvašení - každý má svůj osvědčený postup. Oblíbené recepty nám nabízí mnoho variant a způsobů, jak kysané zelí co nejlépe připravit.
Domácí i kupované
Vlastnoručně naložené kysané zelí si dopřáváme po libosti. Zelí, cibule, sůl a kmín jsou jeho základem. Přidává se často kopr, strouhaná kyselá jablka, křen, případně cukr. Dobře vykvašené zelí stačí podat ze sudu a můžeme si hned pochutnávat. Pokud zelí kupujeme, vybíráme podle chuti a složení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Kysané zelí v kuchyni
Kysané zelí dobře chutná syrové, připravují se z něho saláty, přidáváme ho do některých polévek a vaříme z něho mnoho oblíbených jídel. Tato mimořádně chutná přílohová zelenina se nejčastěji připravuje s masem a knedlíkem. Vegetariáni mohou místo masa použít sójové nudličky nebo kostky připravené na osmahnuté cibulce.
Jak připravit dušené zelí
Zahušťování zelí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Komentáře
27. 4. 2024 18:56