Česnekové kapky, přezdívané elixír mládí, znaly a připravovaly už naše babičky
Česnek se používá k dochucení pokrmů tisíce let. V současnosti se česnek přidává do polévek, omáček, pomazánek, salátů nebo k masu. Je to univerzální zelenina, kterou využijeme nejen v kuchyni, ale můžeme si z ní připravit i kapky.
Česnekovým kapkám se přezdívá "elixír mládí". Česnek je dostupný pro každého - vyrábí se z něj nejen kapky, ale také česneková pasta, olej, ochucená sůl nebo sušený česnek, které běžně používají při vaření .
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Česnekové kapky ze dvou ingrediencí
Volte český česnek místo čínského nebo španělského, je silnější a chutnější.
- 300 g česneku - oloupaného a rozetřeného
- 200 ml kořalky s min. 40 % alkoholu
Česnekovou pastu smícháme s alkoholem, dáme do tmavé sklenice a uzavřeme. Necháme v chladu a tmě louhovat 14 dní. Každý den musíme obsah protřepat, aby se dobře spojil. Po dvou týdnech přecedíme směs přes plátýnko a dobře vymačkáme. Česnekovou směs uchováváme v lednici a užíváme podle návodu.
Užívání česnekových kapek
Kapky kapeme do mléka a pijeme nalačno.
- 1 kapka 3x denně,
- každý další den přidat jednu kapku (druhý den 2 kapky atd.),
- užívat až do 15 kapek 3x denně,
- následující a každý další den snížit počet kapek o jednu,
- skončit po užívání 1 kapky denně.
Česnek je surovina, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Využijeme ho nejen jako lék, koření nebo součást pokrmů, ale také jako samostatné jídlo, jak můžete vidět v našem video-receptu na hustý česnekový krém:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 13 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Banana split
Přidáno před 13 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Kdy a jak sklízet česnek. Důležité je nepromeškat správnou dobu sklizně paličáku i nepaličáku
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Jak nejlépe skladovat česnek, aby dlouho vydržel? Připravte si skvělou česnekovou pastu nebo voňavou sůl podle těchto receptů
Komentáře