Do čeho se dá zabalit párek? Rady a tipy pro různé druhy oblíbené pochoutky
Párky z různých druhů masa patří mezi levné výrobky, ze kterých se dá připravit spousta dalších pokrmů. Pokud párek zabalíme do něčeho, co se dá péct nebo smažit, získáme nejen originální večeři, ale také občerstvení na párty nebo oslavu.
Párky nemusí sloužit jen jako rychlé jídlo k večeři nebo ke svačině. Pokud si trochu pohrajeme s jejich přípravou, mohou se stát občerstvením na výletě, pohoštěním pro hosty nebo součástí menu na dětské párty. Poradíme vám, jak na to.
Do čeho můžeme zabalit párky
Nezáleží na tom, z jakého jsou masa, ale do čeho je zabalíme:
- Klasický párek v rohlíku připravíme vložením párku do dutiny v pečivu.
- V hotdogu se párek vkládá do rozkrojeného rohlíku spolu se zeleninou.
- Párek, vložený do tortilly, se podává po ohřátí v mikrovlnné troubě.
- Párek v županu z listového těsta se peče v troubě do červena.
- Teplý čertík je párek, zabalený do lokše z bramborového těsta.
- Smažené párky v těstíčku nebo v trojobalu jsou dobré se salátem.
- Bramborové šišky plněné párkem se smaží na tuku a podávají se zeleninou.
- Párky, zabalené do bramboráku, jsou výborné s kysaným zelím.
- Zelenina je vhodná jako obal ke smažení pro párky - zelný list, pórek, cuketa.
Párky kořeníme podle toho, jak jsou ochuceny z výroby - drůbeží a vepřové párky snesou pikantnější koření než uzené nebo paprikové klobásky.
Zkuste si podle našeho videa připravit bramborové lokše a do nich zabalit párek s hořčicí nebo kečupem, získáte pochoutku, kterou budete chtít jíst stále:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Uzení domácích klobás: Důležité je správné naložení masové směsi a teplota v udírně
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře