Domácí hot dog

Kaczik Kuchařka: Kaczik

10 porcí Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece (buď si umelte sami, já jsem si zažádala u řezníka o dvojí přemletí)
hrst petržele (nasekané)
hrst pažitky
1 lžička sladké papriky
1 cibule (střední, nastrouhaná na jemném struhadle)
3 stroužky česneku (prolisované)
3 plátky špeku (na drobné kostičky)
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
pepř
čerstvě mleté chilli
bránice (není jí třeba moc a zbytek může do mrazáku na příště)
pečivo
zelenina
kysané zelí
cibule
hořčice
kečup
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem promíchala se všemi ingrediencemi, osolila, opepřila podle chuti a nechala v lednici odpočinout. Když se směs takto připraví klidně i den dopředu, je to jen a jen dobře.

  2. Před tvorbou samotných párků (klobásek) jsem maso tak na půlhodinky vytáhla z lednice. Pak jsem si vždycky odebrala kousek, rozválela na delší tenký váleček, který jsem zabalila do omyté bránice. Stačí opravdu jen lehce zabalit, aby se jen konce bránice mírně překrývaly a na okrajích, aby bylo maso zabalené.

  3. Bránice je tam hlavně, aby maso drželo hezký tvar a člověk se nebál, že se pak rozpadne. Je dobré balit do jemnějších částí bránice a hrubé kusy uřezávat, klobásky pak bývají tužší. Z masa mi vyšlo 10 párků.

  4. Párky jsem nakonec osmahla na grilovací pánvi. U té délky je třeba počítat s tím, že se při smažení maso stáhne, takže budou menší.

  5. Bagetky jsem si rozkrojila, spodek vystlala ledovým salátem a paprikou a buď hořčicí nebo kečupem, pak jsem do nich dala po 1 párku, po stranách jsem nastrkala kolečka kyselé okurky a navrch zdobila kyselým zelím a osmahlou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 281 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí hot dog

  • casino casino

  • zujali zujali

    MamlajdaD: děkuji

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    zujali: Vepřová bránice je jen běžně používaný název pro blánu pobřišnice. Vepřová bránice je ve skutečnosti něco úplně jiného (a do opravdové bránice by se např. sekaná nedala zabalit ;-), a ani by to nikdo nedělal, nebylo by proč. Obecně řečeno, pravá bránice je plochá kruhová "flaksa", prorostlá centimetrovým kroužkem masa, kterou jsou u pašíka (i u ostatních savců) oddělené orgány v hrudním koši (plíce, srdce) od orgánů v břišní dutině. Je to tak nanejvýš dobré uvařit pro pejsky.
    To čemu se běžně ale říká bránice, se správně nazývá blána bobřišnice. To je výborná věc, protože blána má tukové žilky a např. sekana, pečená v tzv. bránici (správně v pobřišnici) je mimořádně chutná. Kdo jí používá, dobře dělá. ;-)
    Jen namátkou z netu:
    Vepřová bránice
    Vepřová bránice je ve skutečnosti část pobřišnice. Je to tukem protkaná síťka, která má překvapivě mnoho způsobů využití a je naprosto nedoceněná. Dá se do ní zabalit jakékoli sušší maso, kterému dodá šťavnatost a úžasnou chuť, i různé nádivky, sekaná a maso na gril.
    Další popis tukové (nepravé) "bránice" z netu:
    Bránice je tuková blána, která obaluje střeva a je výborná při pečení masa. V těle prasete odděluje játra, srdce a plíce. Poznáte ji podle toho, že vypadá trochu jako krajka.
    Snad jsem to vysvětlila dost srozumitelně. ;-):-8 Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • zujali zujali

    Mohu se zeptat co je to ta bránice?

    Odpovědět

  • casino casino

    Frantiska:
    Jj, vypadají:yes:
    ...ale hot dog to není ani kdyby to bylo nazváno Domácí "hot dog" :-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    vypadaji uzasne :)

    Odpovědět

Tématické fráze: hot dog recept domaci hot dog hotdog recept recept na hot dog domaci hotdog americký hot dog recept hot dog recepty recept hot dog domácí hod dog hot dog domácí hoddog hot dogy jak udělat hot dog pečivo na hod dog hod dog recept na hot - dog hotdog recepty hod dog recept pečivo na hot dog recepty hotdog