Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Suroviny pro 12 kusů
12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 15 702 kJ / 3 753 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,59 g |
Tuky | 226,75 g |
Vláknina | 34,20 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 2,55 g |
Sůl | 6,27 g |
Sacharidy | 307,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji péct lokše rychleji na větším plameni. Delším pečení se vysušují, jsou tvrdé a jdou špatně zatočit.
Zdroj: časopis Pestrý svět
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2024 09:43
5. 11. 2023 11:47
4. 11. 2023 20:52
10. 3. 2022 12:41
28. 9. 2017 21:27
17. 3. 2016 14:26
2. 11. 2013 21:45
22. 11. 2011 11:30
20. 11. 2011 01:17
8. 2. 2011 17:21
3. 2. 2011 17:29
4 lokše nakrajame/natrháme na cca 2*2 cm kocky, necháme zovrieť vodu v hrnci alebo rych.var.kon. vložíme lokše, pomiešame a hneď scedíme (7s), pridáme 1 polievkovú ližicu sádla (kačica/hus) alebo výpek, dáme bryndzu a podla chuti dosolíme - bryndzou nešetriť. Kdo má rád halušky z bryndzou tak lokše sú 1000* lepšie.
Tak a prajem dobrú chuť.
28. 1. 2011 16:23
30. 10. 2010 17:45
30. 10. 2010 16:14
Je to trochu pracné a nestíham ich robiť, miznú mi spod rúk a stojím kopu času pri sporáku. Naposledy som ich narobila 47 ks, už som bola naštvaná...Najčastejšie robím k pečenej kačici a dusenej kapuste, alebo stačí "kurohus". Strašne dobré sú iba samotné omastené kačacou, husacou masťou, alebo sádlom s pečeňou - játrami...ale aj na sladko.
30. 10. 2010 10:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 3 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 16 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 2 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 3 minutami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 17 minutami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 2 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 4 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 4 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 12 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Do čeho se dá zabalit párek? Rady a tipy pro různé druhy oblíbené pochoutky
Slaný koláč posúch: Pizza na slovenský způsob je bez rajčat, vylepšuje ji ale zakysaná smetana a také cibule, slanina nebo kopr
Další recepty
Tématické fráze: lokše bramborové lokše lokše s bryndzou bramborové lokše recept lokše recept bramborové placky lokše recept na bramborove lokše bramborové taštičky s brynzou škvarky recept jídlo lokše lokše se škvarkama domácí lokše bramborové tašky se škvarkama bramborové placky s brynzou pečení s brynzou bramborové placky se škvarky recept na lokše taštičky s brynzou bramborova lokse recept lokše
Suroviny: brambory, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, cibule, cibulka jarní, sádlo, škvarky, brynza
Bramborové lokše se škvarky a brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4LOJ
23 názorů