

Párek v listovém těstě
Suroviny 8 kusů
- 1 balení listového těsta (Pasta Sfoglia 275 g)
- 8 ks vídeňské párky
Postup přípravy receptu
Listové těsto rozbalíme, jemně potřeme rozpuštěným máslem a narádlujeme na 8 čtverečků. Na každý kus položíme úhlopříčně jeden párek a přeložíme přes sebe volné rohy. Pro lepší spojení potřeme styčné plochy rožků vodou. Šátečky pak ještě po povrchu znovu potřeme máslem.
Pečeme v troubě rozehřáté na 190°C na prvním patře dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe je jíst teplé. Buď pro dvě osoby jako večeře nebo 8 krát předkrm.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Párek v listovém těstě
-
casino: Dobrý nápad
-
casino: Skvělá vychytávka,
díky moc :) -
maiva:
Jj
Ale nééé z mý makovice
(zdroj již bohužel nedohledám) -
casino: Zajímavý nápad
-
casino: moc hezká vychytávka, foto napovědělo i mně
-
Nejen, že to vypadá moc hezky, ale takto dělám párky manželovi na cesty už mnoho let.Je řidič z povolání a tuto jídlo je pro něj úplně suprové
-
casino: To vypadá moc hezky
-
Znám a dělám často, Těsto potírám hořčicí i kečupem, to tady ale v komentářích někdo taky píše. Navrch malonko sypu solí a kmínem
-
casino: Díky za tip. Vypadá to rozhodně líp.
-
Další rcp na stejné brdo přidávat nebudu
Fotto snad napoví... -
Flyer01: Tak to musí být bomba!!! Děkuji
za tip. Musíš být velký labužník. -
já jsem tento jednoduchý ale dobrý recept malinko poupravil.... rozmíchal jsem kečup s dijonskou hořčicí a oliv. olejem, potřel rozválené těsto... zabalil párečky do parmské šunky a do těstíčka... poté těstíčko potřel rozšlehaným vajíčkem s kmínem a trochou sladké zauzené papirky a pekl při 220st C cca 15 minut
-
clupmi, ale já bych neviděla nic špatného v tom, že se přidá podobný recept, pokud se skutečně podobá samozřejmě
(tedy ne aby sem někdo dal jako podobný jablečný štrůdl, jen proto, že to je listové těsto
), ale zas máš víc podobých receptů po kupě a nikdo nemusí vyhledávat, co by mu vyhovovalo víc, třeba ti nějaká surovina chybí a vida! v podobném receptu je to bez té suroviny a trochu jinak
Takže se zas tolik nestane.
Jinak k receptu - dělám z jiné značky listového těsta a zkus to někdy s párky se sýrem a telecím masem (značku ted z hlavy nevím, ale jsou velmi kvalitní)
Jinak Magdi, ano, souhlas s názorem -
http://clupmi.blog.cz, priznám sa, že mňa osobne zaujímajú nové, neokukané recepty...chodím ich sem hľadať, prípadne sa snažím pridať také, ktoré tu ešte nie sú.
Väčšina užívateľov tohto webu to robí tiež tak. -
Těchto nebo podobných receptů je tady i všude jinde mnoho. Četl jsem jednu vášnivou přestřelku v diskuzi pod podobným receptem o tom, jak je to nebo jak by to mělo být s kopírováním, citacemi, uváděním zdroje nebo ochranou autorských práv. Shrnul bych to následovně: S recepty je to stejně jako s lidovámi písněmi nebo vtipy. Je to prostě, jak já říkám, lidová umělecká tvořivost (LUT) a na tu žádný patent neexistuje!!!
A jestli si někdo myslí, že když tu něco přidá, tam něco ubere, dá jné koření nebo bylinku, tak že objevil ameriku, tak ať to nezveřejňuje na webu, ale zamkne si to do trezoru a tam mu nikdo nepoleze.
My ostatní sem dáváme to co jsme si sami uvařili, co nám chutná a děláme to především pro radost a ne z majetkového prospěchu. Ten ať si nechá OSA!?!?
http://clupmi.blog.cz