Jak upéct jablečný perník. Je krásně vláčný a nejlépe chutná s čokoládovou polevou
Perník s jablky je oblíbeným moučníkem a jeho příprava je snadná i pro začátečníky. Stačí smíchat potřebné suroviny a upéct. Když perník ještě ozdobíme čokoládovou polevou, získáme chutný zákusek i pro sváteční chvíle.
Jablka na perník zbavíme jádřince, ale slupku neloupeme, protože obsahuje nejvíce vitamínů a vlákniny. Vykrojená jablka nahrubo nastrouháme, práci nám usnadní elektrický přístroj. Místo jablek můžeme použít nastrouhanou mrkev, cuketu nebo dýni.
Jak upéct jablečný perník
Připravíme si všechny potřebné suroviny na těsto a na polevu.
- Nejprve smícháme všechny suché suroviny: mouku s cukry (obyčejným a vanilkovým), kakaem, práškem do perníku a perníkovým kořením. Přesný rozpis surovin je níže u receptu s videem.
- Dále přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a tekuté suroviny: vejce, mléko a olej.
- Vše dobře promícháme a těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečicím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 °C po dobu přibližně 25–30 minut. Propečenost perníku vyzkoušíme špejlí.
- Hotový perník buď jen pocukrujeme nebo potřeme marmeládou či povidlím a posypeme strouhaným kokosem, případně na perník po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu.
Do polevy na jablečný perník podle následujícího videa budete kromě čokolády na vaření a kousku másla potřebovat zakysanou smetanu a Ledové kaštany.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Jak připravit úžasnou čokoládovou polevu? Není to tak složité, jak se zdá. Vyzkoušejte ji podle názorného videa
Příprava plechů před pečením: Každé těsto vyžaduje trochu jiný postup. Poradíme, jak na to, aby se pečení povedlo
Komentáře