Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládová poleva je skvělým pomocníkem, který nám pomůže dotáhnout nejrůznější moučníky, zákusky a cukroví k dokonalosti. Její příprava je velmi jednoduchá, přesto si mnoho z nás na ni stále "netroufá". Poradíme, jak vytvořit krásně hladkou polevu.

Připravit čokoládovou polevu, to není nic složitého, přestože začátečníkům může poleva připadat jako těžká "disciplína". Doporučujeme zhlédnout názorné video. Poleva totiž není vůbec složitá a podle receptu s videem ji zvládne každý.

Jak připravit čokoládovou polevu

Postup je velmi jednoduchý:

  • Nejprve si připravíme vodní lázeň. Do kastrolku nalijeme vodu a zahřejeme ji do mírného varu.
  • Do misky vložíme čokoládu a začneme ji rozehřívat.
  • Na 100 g čokolády budeme potřebovat 10 g kokosového oleje.
  • Místo oleje lze použít také 10 g másla, ale musíme počítat s tím, že poleva bude měkčí.
  • Čokoládu i olej necháme společně velmi dobře rozpustit, poleva musí být hladká.
Čokoládovou polevu použijeme ke zdobení drobného cukroví i různých zákusků, dortů, řezů a rolád. K inspiraci poslouží recepty z našeho receptáře.
Přejeme, aby se vám poleva povedla.

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky