Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na to, aby nastrouhaná nebo nakrájená jablka nehnědla? Vyzkoušejte osvědčenou techniku našich babiček
Unsplash

Nastrouhaná nebo nakrájená jablka rychle hnědnou a tím přestávají být lákavá k jídlu. Některé odrůdy jsou k rychlému hnědnutí ještě náchylnější. Jak tomu můžeme zabránit? Využijte jednoduchou techniku, kterou zatím nic nepřekonalo.

Především krájíme a strouháme pouze takové množství jablek, které brzy spotřebujeme. Pokud si jablka vykrajujeme a připravujeme na výlet, po rozkrojení je opět "složíme" a zabalíme natěsno do alobalu. Jde totiž o to, aby se řezná plocha nevystavovala zbytečnému okysličování. Jablka na řezné straně můžeme navíc přejet rozkrojeným citronem.

Citronová šťáva je dobrý pomocník

Pokud jablka strouháme do salátu (např. společně s mrkví), přidáme k nim trochu citronové šťávy a zamícháme. Tímto jednoduchým postupem si zachovají pěknou světlou barvu. Chystáme-li jablka nakrájená na kostky do ovocného salátu, krátce je "vykoupeme" ve vodě, do které jsme citronovou šťávu přidali. Vodu s citronovou šťávou na závěr nevyléváme, ale vypijeme.

Z jablek připravujeme různé dobroty, ty nejoblíbenější najdete v našem dalším článku.

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky