Jak grilovat kukuřici. Výborně chutná, když ji doplníme bylinkovým máslem. Poradíme jednoduchý postup
Grilovaná kukuřice je pochoutkou, která patří k druhé části léta. Připravujeme ji především z cukrové kukuřice, kterou si buď koupíme nebo sami vypěstujeme. Postupem nás provedou oblíbené recepty z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Grilování kukuřice
Klasy potřeme olejem nebo máslem, osolíme a grilujeme ze všech stran do zlatavé barvy (přibližně 10 až 15 minut). Hotovou kukuřici osolíme, opepříme a položíme na ni plátek másla, které jsme promíchali s jemně nakrájenými bylinkami (např. tymián, petrželka, pažitka, bazalka), případně s třeným česnekem. Můžeme ještě pokapat citronovou šťávou.
S čím podávat grilovanou kukuřici
Cukrovou kukuřici využijeme i jinými způsoby než jen na grilování. Zrna kukuřice v mléčné zralosti z klasů snadno okrájíme pomocí ostrého nože. Po krátkém povaření je používáme do rizot, salátů, pomazánek, polévek, omáček a zapékaných pokrmů. Plníme jimi tortilly, palačinky nebo pizzu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 10 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 13 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 14 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Historie na talíři: Apačové si pochutnávali na kaktusech a placky pečené nad ohněm ochucovali chilli a divokou cibulí
Kukuřičná žebírka aneb Corn ribs jsou hitem internetu. Důležité je správně nařezat kukuřici a dobře ji okořenit
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
Komentáře