Ozdobte velikonoční stůl vaječnými zajíčky vytvořenými podle videa
Velikonoční dekorace má mnoho podob, vždy je ale jarně veselá. Trochu té roztomilosti můžete připravit i v kuchyni, stačí jen uvařit vajíčka natvrdo, mít ostrý nůž a šikovné ruce. Podle videonávodu jedlého ušáka jistě zvládnete.
Zajíček nesmí o Velikonocích mezi dekoracemi chybět. Pokud nevlastníte žádnou sošku nebo figurku, anebo chcete mít letos zajíčků více, pusťte se do výroby sněhově bílých a jedlých zajíců. Uvidíte, že budou mít úspěch u dětí i dospělých.
Jak vyrobit zajíčka z vejce natvrdo
Nejprve si pusťte celé video, abyste si udělali obrázek o postupu i výsledku.
- Vejce natvrdo seřízneme na jedné straně tak, abychom získali ovál vysoký asi půl centimetru.
- Ze seříznutého oválu vykrojíme trojúhelník.
- Vejce položíme na seříznutou plochu a nahoře do něj uděláme dva řezy.
- Do řezu blíže ke špičce vejce zastrčíme vyříznutá ouška a do druhého řezu ocásek – trojúhelník.
- Nakonec dozdobíme kousky mrkve, které vytvoří zajíčkovy oči.
Nezapomeňte zajíčkům upéct kamaráda beránka.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli
Komentáře
31. 3. 2024 11:09
25. 3. 2024 09:08