Jak namíchat tatarský biftek? Projděte si správný postup v 5 krocích
Tatarský biftek je zajímavý pokrm, který jedni milují a druzí by ho ani za nic neochutnali. Jeho hlavní složkou je totiž nejen syrové maso, ale patří do něj také vaječný žloutek a koření. Řekneme si, jak tatarák namíchat a jak dlouho nám v lednici vydrží.
Klíčem k úspěchu je správná volba masa. Tatarský biftek se připravuje z hovězího masa, nejlépe ze svíčkové, ale neuděláte chybu ani když použijete libové zadní maso. Maso můžeme umlet nebo naškrábat ostrým nožem. Při škrábání se ale může stát, že maso nevzhledně zhnědne.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak namíchat tatarák
Maso necháme před umletím alespoň 30 minut v pokojové teplotě.
- Umleté maso osolíme a opepříme podle chuti.
- Přidáme dijonskou hořčici, kečup, worcester, najemno nakrájenou cibulku a promícháme.
- Můžeme dochutit ještě kmínem a sladkou paprikou.
- Uděláme bochánek a nahoru dáme syrový vaječný žloutek.
- Servírujeme s poctivě počesnekovanou topinkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 20 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Komentáře