Tatarák

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Hovězí maso 94 názorů

Suroviny

asi 30 dkg hovězí svíčkové
2 lžíce kečupu
pár kapek worcesteru
1 lžička hořčice
1 lžička tekutého čili
1 lžíce oleje
cibule
česnek (podle chuti)
1 žloutek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vymícháme dvěma vidličkami se syrovým, několikrát pomletým hovězím masem.

  2. Necháme uležet v ledničce a mažeme na opečené topinky, které si podle chuti můžene ještě očesnekovat.

Poznámka

Jsem si vědoma, že můj tatarák není přesně podle norem, my ho tady tak děláme a na akcích v restauraci u mého syna a zetě se vždy dělal takto a ne podle norem a všichni byli moc spokojeni. Jídlo není vhodné pro děti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 743 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarák

  • Veronika.Hrozna: :-K:-K;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Dorazinová-Remková: Já mám tento tmavý tatarák moc ráda, tohle je recept , který dělám, kromě oleje nedávám ho , zavře maso a koření nejde skrz. Chili omáčku nedávám, a manžel si přidává i mletý kmín. Že se to nemá nabízet dětem, tak ty moje se šly po tataráku utlouct, ale tehdy to ještě nikdo nevěděl, tehdy jsme měli ještě dobytek nezávadný z Československa ! <3

    Odpovědět

  • casino: Barva tataráku je tmavší, protože je v něm cibule. Bez cibule zůstává světlejší.

    Odpovědět

  • Marynka: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    casino: před mnoha a mnoha lety jsem slyšela tehdy věhlasného šéfkuchaře, že případné škrabání, či spíše mělnění masa na tatarský biftek, je záležitost ryze praktická - žádný kuchař v pozdní večerní hodinu nebyl ochoten špinit velký kuchyňský mlýnek kouskem masa. Společnost už byla dávno po večeři a občas se našel někdo, kdo dostal ještě na něco chuť. Prkénko po nasekaném mase se umylo rychleji než mlýnek. Popíral, že by bylo jedině správně maso na tatar škrabat a že jediné správné maso je ze svíčkové.. A tak když čtu ty " zasvěcené " komentáře o přípravě tataru, vždy si na něj vzpomenu. A vůbec nemám důvod mu nevěřit.

    Odpovědět

  • casino casino

    BlaV.:
    Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že :-)
    To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí :-) Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ :-8;-):-D
    "Necháme uležet v ledničce..." :-O8-(;-( Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE:-!
    No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    :no: nevypadá to moc hezky, z pravé svíčkové se maso nemele, ale škrábe nožem, dělávám občas z "falešné svíčkové", ale nikdy to není takhle hnědé, podávám vždy čerstvé ne "odleželé" z lednice - míchám to pro sebe i pro manžela stejně

    Odpovědět

  • spagetka55: No, já mám ostřejší ráda, i kdybych tedy moc neměla, ale tatarák zas tak často nedělám :-)

    Odpovědět

  • spagetka55 spagetka55

    Dělám taky tak , jen přidávám nastrouhanou kyselou okurku a bez chilli :yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    :-K:-K:yes:mňam

    Odpovědět

  • medanek: :-D:-D:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Jana Dorazinová-Remková: To by mne také zajímalo Jani :-D:-D:-p

    Odpovědět

  • medanek: Jéééé, odkud to foto znám??:-D

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Jana Dorazinová-Remková: Já děkuji :-)

    Odpovědět

  • medanek: Moc děkuji :-)

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept tatarák recept na tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové recept na hovezi tatarak příprava tataraku jak dochutit tatarák tatarak ingredience tatarak z hoveziho masa maso na tatarák hovezi tatarak výborný tatarák recepty na tatarák falešná svíčková tatarák

Zapomněl/a jsem heslo