Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsme podle tohoto receptu tatarák připravili, vždy byli všichni spokojeni.
Raději upozorňuji, že tento tatarák není vhodný pro děti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 10. 2021 01:05
Asi se neobejde jakákoliv rodinná oslava bez téhle dobroty,dávám akorát místo chili sušenou a mletou klasickou feferonku a to ještě s rozumem,chuť masa musí být dominantní
11. 1. 2021 17:55
Super není co dodat jen jsem dal čerevenou cibuli.
26. 10. 2019 23:46
cvrnda: jasně, já jak kdy.
26. 10. 2019 20:23
akorát ten česnek dáváme až na topinky
14. 10. 2019 08:45
Super recept. Robievam ho tiež takto, a všetkým čo som ho ponúkol chutí. Ideálne je ho jesť pred pitím alkoholu. Na Silvestra je to už tradícia začať tatarákom. Alkohol je spracovávaný rýchlejšie ako keď sa nič neje.
31. 1. 2019 00:18
Veronika.Hrozna:
30. 1. 2019 21:41
Jana Dorazinová-Remková: Já mám tento tmavý tatarák moc ráda, tohle je recept , který dělám, kromě oleje nedávám ho , zavře maso a koření nejde skrz. Chili omáčku nedávám, a manžel si přidává i mletý kmín. Že se to nemá nabízet dětem, tak ty moje se šly po tataráku utlouct, ale tehdy to ještě nikdo nevěděl, tehdy jsme měli ještě dobytek nezávadný z Československa !
28. 4. 2018 23:41
casino: Barva tataráku je tmavší, protože je v něm cibule. Bez cibule zůstává světlejší.
28. 4. 2018 23:37
Marynka: Děkuji
28. 4. 2018 22:10
casino: před mnoha a mnoha lety jsem slyšela tehdy věhlasného šéfkuchaře, že případné škrabání, či spíše mělnění masa na tatarský biftek, je záležitost ryze praktická - žádný kuchař v pozdní večerní hodinu nebyl ochoten špinit velký kuchyňský mlýnek kouskem masa. Společnost už byla dávno po večeři a občas se našel někdo, kdo dostal ještě na něco chuť. Prkénko po nasekaném mase se umylo rychleji než mlýnek. Popíral, že by bylo jedině správně maso na tatar škrabat a že jediné správné maso je ze svíčkové.. A tak když čtu ty " zasvěcené " komentáře o přípravě tataru, vždy si na něj vzpomenu. A vůbec nemám důvod mu nevěřit.
28. 4. 2018 18:57
BlaV.:
Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že
To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ
"Necháme uležet v ledničce..." Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE
No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...
28. 4. 2018 11:45
nevypadá to moc hezky, z pravé svíčkové se maso nemele, ale škrábe nožem, dělávám občas z "falešné svíčkové", ale nikdy to není takhle hnědé, podávám vždy čerstvé ne "odleželé" z lednice - míchám to pro sebe i pro manžela stejně
27. 2. 2018 21:21
spagetka55: No, já mám ostřejší ráda, i kdybych tedy moc neměla, ale tatarák zas tak často nedělám
27. 2. 2018 20:47
Dělám taky tak , jen přidávám nastrouhanou kyselou okurku a bez chilli
15. 2. 2018 19:53
mňam
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 1 hodinou

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 1 hodinou

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 1 hodinou

Skleněné nudle s tofu a cuketou
Přidáno před 14 hodinami

Pečená zelenina se sýrovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami

Kuřecí "rillettes"v PH
Přidáno 3. 7. 2022 22:27
Právě bylo uvařeno:

Dušená mrkev s masem a bramborem "pro nejmenší"
uvařil/a Bubas
před 41 minutami

Vepřový perkelt s tarhoňou
uvařil/a sMoulynka
před 59 minutami

Mascarpone dort s citrónovou chutí
uvařil/a Slivci
před 1 hodinou

Šťávička za studena dělaná
uvařil/a Zdezde
před 1 hodinou

Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
uvařil/a Slivci
před 9 hodinami

Kuřecí prsa pečená ve slanině
uvařil/a Mariis
před 11 hodinami

Květákovo-pórkové placičky se sýrem
uvařil/a MarcelaMandova
před 12 hodinami

Rybízová bublanina-jednoduchá
uvařil/a veverkag
před 15 hodinami

Nekynutý koláč s ovocem a křupavou drobenkou
uvařil/a Ala787
před 17 hodinami

Pečené debrecínské brambory
uvařil/a Jaja.27
před 18 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové tatarský biftek recept jak dochutit tatarák tatarsky biftek recept na hovezi tatarak příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák
Suroviny: svíčková hovězí, kečup sladký, omáčka worcesterová, hořčice, chilli tekuté, olej, cibule, česnek, žloutek, sůl, pepř
Tatarák
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
99 názorů