Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsme podle tohoto receptu tatarák připravili, vždy byli všichni spokojeni.
Raději upozorňuji, že tento tatarák není vhodný pro děti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2022 14:52
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
16. 10. 2021 01:05
11. 1. 2021 17:55
26. 10. 2019 23:46
26. 10. 2019 20:23
14. 10. 2019 08:45
31. 1. 2019 00:18
30. 1. 2019 21:41
28. 4. 2018 23:41
28. 4. 2018 23:37
28. 4. 2018 22:10
28. 4. 2018 18:57
Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že
To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ
"Necháme uležet v ledničce..." Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE
No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...
28. 4. 2018 11:45
27. 2. 2018 21:21
27. 2. 2018 20:47
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jáhly s dýní a žampiony
Přidáno před 47 minutami
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 10 hodinami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Žitnopšeničný chleba s psylliem a ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Jana39 uvařila před 39 minutami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
Anastasija uvařila před 1 hodinou
Přesnídávka jablečná
Blond_User uvařila před 1 hodinou
Holandské řízky
MajkaK uvařila před 2 hodinami
Punčový dort podle Josefa Maršálka
Agent uvařil před 2 hodinami
Kečup“cibuláč“z papiňáku
lecho uvařila před 3 hodinami
Čočková polévka s kysaným zelím a smetanou
Vanda_A uvařila před 4 hodinami
Čína "Sečuán"
TondaJ uvařil před 4 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Hasis uvařila před 5 hodinami
Maková náplň
Lastovicka uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Karel Gott miloval svíčkovou i pravou „čínu“ a návštěvám připravoval speciálně ochucený tatarák
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Malá řeznická abeceda: Jak si správně vybrat hovězí na pečení a co dělat s veverkou?
Další recepty
Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové tatarský biftek recept jak dochutit tatarák tatarsky biftek recept na hovezi tatarak příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák
Suroviny: svíčková hovězí, kečup sladký, omáčka worcesterová, hořčice, chilli tekuté, olej, cibule, česnek, žloutek, sůl, pepř mletý
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
100 názorů