Tatarák

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Hovězí maso 97 názorů

Suroviny

asi 30 dkg hovězí svíčkové
2 lžíce kečupu
pár kapek worcesteru
1 lžička hořčice
1 lžička tekutého čili
1 lžíce oleje
cibule
česnek (podle chuti)
1 žloutek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 64 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience vymícháme dvěma vidličkami se syrovým, několikrát pomletým hovězím masem.

  2. Necháme uležet v ledničce a mažeme na opečené topinky, které si podle chuti můžene ještě očesnekovat.

Poznámka

Jsem si vědoma, že můj tatarák není přesně podle norem, my ho tady tak děláme a na akcích v restauraci u mého syna a zetě se vždy dělal takto a ne podle norem a všichni byli moc spokojeni. Jídlo není vhodné pro děti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 123 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarák

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    cvrnda: jasně, já jak kdy. ;-)

    Odpovědět

  • cvrnda cvrnda

    :yes: akorát ten česnek dáváme až na topinky:-*

    Odpovědět

  • yossi yossi

    Super recept. Robievam ho tiež takto, a všetkým čo som ho ponúkol chutí. Ideálne je ho jesť pred pitím alkoholu. Na Silvestra je to už tradícia začať tatarákom. Alkohol je spracovávaný rýchlejšie ako keď sa nič neje.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna: :-K:-K;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Dorazinová-Remková: Já mám tento tmavý tatarák moc ráda, tohle je recept , který dělám, kromě oleje nedávám ho , zavře maso a koření nejde skrz. Chili omáčku nedávám, a manžel si přidává i mletý kmín. Že se to nemá nabízet dětem, tak ty moje se šly po tataráku utlouct, ale tehdy to ještě nikdo nevěděl, tehdy jsme měli ještě dobytek nezávadný z Československa ! <3

    Odpovědět

  • casino: Barva tataráku je tmavší, protože je v něm cibule. Bez cibule zůstává světlejší.

    Odpovědět

  • Marynka: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    casino: před mnoha a mnoha lety jsem slyšela tehdy věhlasného šéfkuchaře, že případné škrabání, či spíše mělnění masa na tatarský biftek, je záležitost ryze praktická - žádný kuchař v pozdní večerní hodinu nebyl ochoten špinit velký kuchyňský mlýnek kouskem masa. Společnost už byla dávno po večeři a občas se našel někdo, kdo dostal ještě na něco chuť. Prkénko po nasekaném mase se umylo rychleji než mlýnek. Popíral, že by bylo jedině správně maso na tatar škrabat a že jediné správné maso je ze svíčkové.. A tak když čtu ty " zasvěcené " komentáře o přípravě tataru, vždy si na něj vzpomenu. A vůbec nemám důvod mu nevěřit.

    Odpovědět

  • casino casino

    BlaV.:
    Pokud by autorka nechala na titulním místě vlastní obrázek, tak by barva byla OK, že :-)
    To, že se maso mele je obvyklé a kdo zkoušel škrabat kilo svíce, tak se rád vrátí k mletí :-) Spíše bych rád viděl ty dva hospodské lůmeny zmíněné v poznámce, jak dělají tatara ze SVÍČKOVÉ :-8;-):-D
    "Necháme uležet v ledničce..." :-O8-(;-( Tak to si třeba autorka (nebo ti dva výlupci) popletla s masem odleženým v KUSE:-!
    No, že to tak ale praktikovali, tak to už je jiná věc...

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    :no: nevypadá to moc hezky, z pravé svíčkové se maso nemele, ale škrábe nožem, dělávám občas z "falešné svíčkové", ale nikdy to není takhle hnědé, podávám vždy čerstvé ne "odleželé" z lednice - míchám to pro sebe i pro manžela stejně

    Odpovědět

  • spagetka55: No, já mám ostřejší ráda, i kdybych tedy moc neměla, ale tatarák zas tak často nedělám :-)

    Odpovědět

  • spagetka55 spagetka55

    Dělám taky tak , jen přidávám nastrouhanou kyselou okurku a bez chilli :yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    :-K:-K:yes:mňam

    Odpovědět

  • medanek: :-D:-D:-D:-D:-K

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Jana Dorazinová-Remková: To by mne také zajímalo Jani :-D:-D:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: tatarak tatarák recept jak ochutit tatarák domácí tatarák recept na tatarák recept tatarák domaci tatarak recept ingredience na tatarák ingredience na hovězí tatarák recept tatarák z falešné svíčkové jak dochutit tatarák recept na hovezi tatarak tatarský biftek recept tatarsky biftek příprava tataraku tatarak ingredience hovezi tatarak tatarak z hoveziho masa recepty tatarák maso na tatarák

Zapomněl/a jsem heslo