Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý patizon z trouby

Obalovaná a smažená zelenina, včetně patizonu, je všeobecně velice oblíbená. Křupavý obal ukrývá měkkou a šťavnatou zeleninu. Místo smažení poslední dobou získává na oblibě dietnější pečení v troubě. Křupavý patizon z trouby si zamilujete.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

11. 9. 2016 14:04

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie487 kJ / 116 kcal
Bílkoviny9,10 g
Tuky7,59 g
Vláknina0,21 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 101 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to zdravější varianta než smažení a patizony jsou opravdu křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Michaela recepty

11. 9. 2021 22:43

Vyzkoušela jsem dnes a vynikající mňamka.????

kleris1

27. 8. 2021 10:39

Včera jsem dostala patizon, tak k večeři vyzkouším recept. Vypadá parádné, já vždy jen smažila a celkem dost nasál olej, takže pro žaludek nic moc. Děkuji za inspiraci :-)

Tonja

29. 3. 2021 23:12

Pekl jsem už vícekrát, je to nejlepší úprava patizonu, co znám. Celé rodině to chutná a vyžaduje si to. Jen pro část rodiny to musím dělat nepikantní (bez pálivé papriky a pepře), po obalení poloviny kousků přimíchám do strouhanky pálivou papriku nebo více pepře a dodělám druhou polovinu pikantnější. Je to fakt vynikající a s vařeným bramborem a dresinkem či zeleninovým salátem je to pošušňáníčko.

Tonja

10. 11. 2020 17:17

rihana: Remoska je v principu jen malá trouba.

mika59

8. 9. 2019 20:49

Majkaa: Moc děkuji..:-*:-K

Majkaa

8. 9. 2019 19:43

Výborný recept, nic nezůstalo ;-)

mika59

2. 9. 2019 16:27

rihana: Nezkoušela jsem, ale princip je stejný, podle mně určitě ano..:-)

rihana

2. 9. 2019 16:13

Jde takto připravit patizon i v remosce?

Jaromira18

2. 9. 2019 07:26

Tímto způsobem dělám obalovaný celer.:-K

mika59

26. 9. 2016 20:46

Děkuji všem..:-p:-p

Elbee

26. 9. 2016 19:13

Výborné!!! :yes: Moc jsme si pochutnali. K obalování jsem použila žitnou mouku - hladkou. K tomu jsem uděla z řeckého jogurtu dip s česnekem a pažitkou. :-D

maiva

15. 9. 2016 19:49

Dělávám hodně podobně, smažím taky už delší dobu v troubě:-D:yes:

Ivace64

11. 9. 2016 19:36

Já už ani jinak nesmažím, než v troubě, je to jednak úspora času a pak nemusíš stát u pánve a můžeš mezitím si něco dál připravit, právě jsem smažila kvězákové střapáčky v troubě :-) máš pěkný patizon, zatím jsem na něj taky ještě nenatrefila :-):yes::yes:

JanaDorazinova

11. 9. 2016 18:31

Taky bych si dala, jen kdybych sehnala ten patizon :-)

radiator

11. 9. 2016 16:07

Patizony,lilky,cukety ....vždy a v jakékoliv úpravě ;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon patizon recepty z patizonu patizon recept patizon v troubě pečený patizon recept na patizon recepty patizon jak pripravit patyzon recept patizon smazeny patizon v troube recepty na patizon jak připravit patison patizon z trouby patizony recepty recept na patizony pečený patizon v troubě

Suroviny: patizon, vejce, česnek, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, pepř, paprika sušená sladká, olej

TopRecepty.cz

Křupavý patizon z trouby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVA8