Křupavý patizon z trouby

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 12 názorů

Suroviny

patizon
1 vejce
1 stroužek utřeného česneku
mléko
sůl
Na obalení:
hladká mouka
strouhanka a parmazán 2:1
pepř
1/2 lžičky papriky - dala jsem uzenou
trochu oleje
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky, oloupeme a vytáhneme vnitřní zrníčka. Osolíme z obou stran a necháme pustit vodu. Poté osušíme.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem a česnekem. Strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Kousky osušeného patizonu obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhánce.

  3. Uložíme na plech s pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Kousky na plechu ještě lehce zakápneme olejem a pečeme na 200 st cca 15 minut - do křupava. Můžeme podávat s nějakým vašim oblíbeným dipem.

Poznámka

Je to zdravější varianta a jsou opravdu křupavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 599 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavý patizon z trouby

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Majkaa: Moc děkuji..:-*:-K

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Výborný recept, nic nezůstalo ;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    rihana: Nezkoušela jsem, ale princip je stejný, podle mně určitě ano..:-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Jde takto připravit patizon i v remosce?

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    Tímto způsobem dělám obalovaný celer.:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autorka receptu)

    Děkuji všem..:-p:-p

    Odpovědět

  • Elbee Elbee

    Výborné!!! :yes: Moc jsme si pochutnali. K obalování jsem použila žitnou mouku - hladkou. K tomu jsem uděla z řeckého jogurtu dip s česnekem a pažitkou. :-D

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Dělávám hodně podobně, smažím taky už delší dobu v troubě:-D:yes:

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

    Já už ani jinak nesmažím, než v troubě, je to jednak úspora času a pak nemusíš stát u pánve a můžeš mezitím si něco dál připravit, právě jsem smažila kvězákové střapáčky v troubě :-) máš pěkný patizon, zatím jsem na něj taky ještě nenatrefila :-):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky bych si dala, jen kdybych sehnala ten patizon :-)

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Patizony,lilky,cukety ....vždy a v jakékoliv úpravě ;-):yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    To mám ráda - většinu "řízků" dělám v troubě na plechu, máloco smažím:yes: Zdravotní efekt je až na druhém místě - hlavně je to pohodlnější:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon recepty z patizonu patizon patizon v troubě patizon recept pečený patizon recept na patizon jak pripravit patyzon recepty patizon recept patizon smazeny patizon v troube patizon z trouby recepty na patizon jak připravit patison pečený patizon v troubě patizony recepty recept z patizonu

Zapomněl/a jsem heslo