Zapečené brambory s patizonem

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 20 minut + 30 min. zapečení 1 porce Dietní recepty , Ostatní 12 názorů

Suroviny

4 brambory
1 malý patizon
1 cibule
4 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
sůl
koření gyros (nebo jiné oblíbené ostřejší koření)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.

  2. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme vypocený a osušený patizon a orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek a koření gyros. Zarestujeme do mírně zlatavé barvy.

  3. Zapékací misku vytřeme trochou oleje nebo másla. Na dno dáme vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 cm silné plátky. Pák dáme orestovaný patizon a na povrch dáme druhou vrstvu brambor. Posypeme gyros kořením a zapečeme v troubě na 200°C cca 30 min.

Poznámka

Můžeme ještě celý pokrm zalít vejci rozšlehanými s mlekem nebo smetanou. Já dnes dělala dietní variatu (škrobový den).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s patizonem

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Michaela: ano. Díky za upozornění, nahlásím recept k opravě. Vydrž, mělo by to být brzo v pořádku;-)

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Zobrazuje se Vám taky u tohoto receptu jiný popis zpracování? Mně se zobrazuje cosi o malinách.. Škoda, vypadá to lákavě a paziton zrovna roste na zahrádce..

    Odpovědět

  • Jaruš Jaruš(neregistrovaný)

    zítra zkusím;-):yes::-8:-p

    Odpovědět

  • Martina_H Martina_H

    Pochutnali jsme si :yes: Dávám bodík :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to parádně...:-p Patizón jsem také ještě nejedla :-8 a jak tak koukám na ty :yes: fotečky, budu to muset napravit ;-). Misky jsem už kdysi obdivovala, jsou úúúžasné :-).

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Dík za chválu. Dokonce to ochutnal i manžel a řekl, že je to vynikající ... pak jsem mu řekla, že je to patizon a on to skoro vyplivnul :-D:-D:-D a pak říkal, že ta chuť byla ze začátku výborná a na konci to mělo nějaký divný šmak :-D:-D
    Výbušná - to je zapékací čtyřmiska z hrnčířských trhů v Berouně (ale už asi před 5 lety) - přesně pro tyto příležitosti. Zapékám v každé něco jiného (gnocchi pro kluky a brambory s uzeným pro Tondu) a je to v troubě najednou ;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Papriko, vděčné, rychlé, chutné aintopf jídlo:-p;-):yes:. Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Papriko:-)to beru všemi deseti;-).Máš krásné a šťavnaté fotečky:-p:-p a tak ti posílám boďku předem;-) a u mě ukládám.A že miluji tvé pekáčky,zapékací misky,aj..to už víš:-D:-D,ale za ně ti bohužel dát boďku nemůžu;-(-takže zůstává jen ta jedna jediná:-(;-):-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    paprika co to mas za misky:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To vypadá moc chutně!:-p:yes:3.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Jani - určitě by to šlo. Já se rozmýšlela, jestli mám vzít cuketu nebo patizon. Nakonec vyhrál patizon, protože z cukety můžu klukům upéct buchtu. Jdu hned na ní.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ježíííš, ty tvoje mísy, to je něco!!!:-O Já bych to hned zítra prubla, ale jak už to bývá, tady v Orlové jsem letos ještě neviděla patizon. Nešlo by místo něho použít třeba cuketu, nebo lilek?:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon recepty zapékaný patizon dietní zapečené brambory recepty z patizonu patizon recept zapečený patison zapečený patyzon zapečený patizon s bramborem zapečené brambory recepty s patyzonem zapečené brambory top recepty patizon vaření s patizonem recepty patizon zpracování patizonu patizon recepty vegan patizon zapečený s bramborama varime z patizonu zapekané patizóny recept s patyzonem

Zapomněl/a jsem heslo