Patizon jako peříčko

casino Kuchař: casino

2 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 patizon
50 g (5 PL) ovesných vloček
2 bílky
sůl
česnek (podle chuti, spíše šetřit)
pepř (přiměřeně nebo vynechat)
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo.
    Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami.

  2. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.

  3. Na pánvi tvoříme lívanečky, placičky či "palačinky" a smažíme z obou stran na středním ohni dozlatova.

    Podával jsem s DUŠENÝMI BRAMBORY a salátem, ale avšak bez přílohy je to chuťovka tak akorát pro jednoho...

    Poznámka:
    Mám rád i jemná, ne moc kořeněná jídla a toto předčilo veškerá očekávání..., ale každý ať si to klidně udělá podle svého gusta.
    Z uvedené dávky jsem zvládl 6 ks relativně tenkých palačinek, velkých skoro přes celou pánev - hůře se obracejí...
    Vločky jsem použil tzv. jemné.
    Místo vloček lze použít mouku.

Poznámka

Zdroj: Z doslechu

Stejné jídlo (dokonce ani z cukety) jsem tu nenašel...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patizon jako peříčko

  • vosje vosje

    Právě jsem to dala na stůl. :-) Neměla jsem doma vločky a v té slotě se mi do krámu nechtělo, tak jsem do toho dala pohankovou krupici a je to moc dobré a jen se to rozplývá na jazyku. Přidávám foto. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nie som milovníčkou extra názvov, ale tentokrát ten názov sedí presne. Placky boli jemnučké, ľahúčke, skutočne ako pierko. Pridala som nie dva, ale tri bielky, pretože sa mi to zdalo málo. Ale to záleží na veľkosti patizónu. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon recepty co uvařit z patizonu co z patizonu patizon recept recepty z patizonu jídla z patizonu patizon jako příloha recept na jídla z patizonu jídlo z patizonu jak uvařit patizon patizony recepty patizon top recepty top recepty patizon recepty s patisony recepty na patizony recept na patizon recepty na patizon patizon recepty patizon patizon s vločkami