Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Milujete koblihy a rádi byste si je připravili tak trochu s nádechem podzimu? Pak vyzkoušejte tuto sladkou pochoutku v kabátku dýně, která oživí každou snídani i pohoštění pro vaše blízké. Hodit se můžou i na haloweenskou párty, na které všem vyrazí dech.

Co patří jednoznačně k podzimu? Dýně a sladké pochoutky, které nám zaženou chmurnou náladu související se začínajícím chladným počasím. Proč tyhle dvě věci nezkombinovat? Připravte si koblihy, které vypadají jako dýně. Tato jedlá dekorace jednoznačně odzbrojí všechny, kterým bude umožněno ji spatřit. 

Jak připravit koblihy jako dýně? 

Koblihy vypadající jako dýně připravíte snadno, stačí vědět, jak na to. 

  1. Připravíme si těsto podle receptu a po vykynutí jej rozdělíme na části. 
  2. Každý kousek zakulatíme do tvaru bochánku a vezmeme si provázek. 
  3. Provázkem obmotáváme bochánek nejprve napůl, pokračujeme na čtvrtiny a skončíme na osminkách. Nijak zvlášť provázek neutahujeme. 
  4. Jakmile skončíme, uděláme mašličku a necháme ještě nakynout
  5. Následně smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, ještě horké obalujeme v cukru, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem, a odstraníme provázek.

Koblihy jako dýně můžete také naplnit 

Pokud máte raději plněné pochoutky, můžete koblihy vypadající jako dýně také naplnit marmeládou, oříškovou pomazánkou nebo oblíbeným krémem. Stačí udělat zboku koblihy otvor a naplnit jej pomocí cukrářského pytlíku. Je dobré vychutnat si koblihy co nejdříve po usmažení, později už to není ono. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více