Připravte si chutné a krásně vypadající koblihy jako dýně, a to podle videonávodu
Milujete koblihy a rádi byste si je připravili tak trochu s nádechem podzimu? Pak vyzkoušejte tuto sladkou pochoutku v kabátku dýně, která oživí každou snídani i pohoštění pro vaše blízké. Hodit se můžou i na haloweenskou párty, na které všem vyrazí dech.
Co patří jednoznačně k podzimu? Dýně a sladké pochoutky, které nám zaženou chmurnou náladu související se začínajícím chladným počasím. Proč tyhle dvě věci nezkombinovat? Připravte si koblihy, které vypadají jako dýně. Tato jedlá dekorace jednoznačně odzbrojí všechny, kterým bude umožněno ji spatřit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit koblihy jako dýně?
Koblihy vypadající jako dýně připravíte snadno, stačí vědět, jak na to.
- Připravíme si těsto podle receptu a po vykynutí jej rozdělíme na části.
- Každý kousek zakulatíme do tvaru bochánku a vezmeme si provázek.
- Provázkem obmotáváme bochánek nejprve napůl, pokračujeme na čtvrtiny a skončíme na osminkách. Nijak zvlášť provázek neutahujeme.
- Jakmile skončíme, uděláme mašličku a necháme ještě nakynout.
- Následně smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova, ještě horké obalujeme v cukru, který jsme smíchali s vanilkovým cukrem, a odstraníme provázek.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Koblihy jako dýně můžete také naplnit
Pokud máte raději plněné pochoutky, můžete koblihy vypadající jako dýně také naplnit marmeládou, oříškovou pomazánkou nebo oblíbeným krémem. Stačí udělat zboku koblihy otvor a naplnit jej pomocí cukrářského pytlíku. Je dobré vychutnat si koblihy co nejdříve po usmažení, později už to není ono.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 2 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Komentáře